Schooljudo steeds populairder: 'Meer zelfvertrouwen en respect voor elkaar'

25.10.18
Op steeds meer basisscholen krijgen kinderen les in judo tijdens gym. Op al meer dan 400 scholen is dat het geval. Het is de bedoeling dat kinderen door judo meer zelfvertrouwen krijgen en beter voor zichzelf en elkaar kunnen opkomen. Op de meeste scholen duren de judo-lessen een paar weken. Daarna is er weer gewone gym.
Deel bericht

School in Utrecht krijgt subsidie voor lessen in fake news

25.10.18
'Rapper Boef komt naar het Globe College' kopt het nepnieuws-filmpje van de leerlingen van het Globe College in Utrecht. De leerlingen maken filmpjes over ‘fake news’ tijdens workshops over mediawijsheid, gegeven door TMI academy. Deze Utrechtse vmbo-school loopt hiermee voorop als het aankomt op digitale geletterdheid, dat vanaf volgend jaar verplicht wordt
Deel bericht

Hoe maak je een schoolplan dat werkt?

25.10.18
Veel schoolplannen liggen stof te vangen in de bureaula van de directeur. Waren ze een ‘moetje’ van de Inspectie? Zijn ze niet met het hele team bedacht? Een goed schoolplan is een cruciale bouwsteen voor een écht goede school. Maar, hoe creëer je een krachtig en breed gedragen plan?
Deel bericht

Gouden film voor Superjuffie

25.10.18
De speelfilm Superjuffie heeft een Gouden Film gewonnen. Dat is een prijs voor Nederlandse films waar meer dan 100.000 mensen naartoe zijn gegaan. De film is gebaseerd op een boekenserie van schrijfster Janneke Schotveld. Het gaat over juf Josje die een gewone juf is, totdat ze een mysterieus beeldje ontdekt. Dan verandert ze plotseling in een juf met magische krachten.
Deel bericht

Leerlingen uit Dreischor en Hoedekenskerke strijden tegen elkaar

25.10.18
Leerlingen van basisscholen De Regenboog in Hoedekenskerke en De Klimop in Dreischor nemen het zaterdag tegen elkaar op in het televisieprogramma ‘Lang Leve de Muziek Show’. De winnaar mag optreden in de grootste schoolband van Nederland voor koningin Máxima.
Deel bericht

Week van ‘Fiep in het verkeer’ op 3 november van start

25.10.18
De Fiep Westendorp-week van 3 t/m 11 november staat in het teken van het thema verkeer. Je kunt tenslotte niet vroeg genoeg beginnen met het bevorderen van een veilig verkeersgedrag van jonge kinderen. Veilig Verkeer Nederland maakte bij vijf kleurplaten van Fiep Westendorp een lesbrief over verkeerssituaties die voor kleuters belangrijk zijn.
Deel bericht

School in Hoorn gaat ouders inzetten om zieke leerkrachten te vervangen

25.10.18
Basisschool Het Kompas in Hoorn gaat ouders inzetten om klassen te leiden als er geen vervanging kan worden gevonden voor zieke leerkrachten.We zorgen ervoor dat er educatief spelmateriaal in de klas aanwezig is. Drie of vier ouders kunnen dan als een soort oppas fungeren als er geen leerkracht is. Op die manier vindt het onderwijs toch voortgang voor de kinderen.
Deel bericht

‘Luqo Spellenreeks’ wint Gouden Guppy 2018

25.10.18
Tijdens de Cinekid Media Awards 2018 op woensdag 24 oktober is de Gouden Guppy uitgereikt aan Luqo voor de Luqo Spellenreeks. Een spellenplatform dat de digitale wereld verbindt met de fysieke belevingswereld van het kind. Lees meer over de Gouden Guppy en de eervolle vermeldingen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)