Leerlingen LVO Weert creëren murals over Graaf van Horne

23.11.18
Leerlingen van LVO Weert gaan samen met St. de Verbeelding uit Weert en kunstenaars van de stichting Getting up, murals maken op de vier middelbare scholen. Begin december prijkt de eerste mural op een grote buitengevel van het BRAVO! College. Doelstelling is het besef overbrengen dat de gebeurtenissen in het verleden niet veel verschillen met gebeurtenissen in de huidige tijd.
Deel bericht

Op het Emmauscollege kan élke leerling huiswerkbegeleiding krijgen

23.11.18
Geld mag nooit de reden zijn dat leerlingen geen huiswerkbegeleiding kunnen volgen, vinden ze op het Rotterdamse Emmauscollege. Voor 1,75 euro per uur kan een leerling er huiswerkbegeleiding krijgen. En voor wie dat teveel is, is er nog het ondersteuningsfonds. Intussen kijkt de school ook kritisch naar de huiswerkdruk die zij zelf oplegt.
Deel bericht

Speciaal basisonderwijs: vier dagen school, minder zieken

23.11.18
Leerlingen van speciale basisschool De Wissel in Hoorn gaan dit schooljaar vier in plaats van vijf dagen per week naar school. Daardoor zijn er minder kinderen ziek en leerlingen zijn rustiger geworden. Bijkomend voordeel is dat de leraren, die niet vrij zijn op woensdag, meer tijd hebben om hun lessen voor te bereiden.
Deel bericht

Veel meer animo voor zij-instroom

23.11.18
De zg. zijinstromer gaat vaak direct aan de slag in de zorg en het onderwijs, en combineert dat met een opleiding. In basisonderwijs werden dit jaar tot begin oktober al 353 subsidieaanvragen ingediend door scholen voor het aannemen van zijinstromers. Ter vergelijking: over heel 2017 waren dat er 62, een jaar eerder slechts 16.
Deel bericht

Noodgreep door lerarentekort is vaakst nodig in groep 7 en 8

23.11.18
Voor de groepen 7 en 8 moesten scholen de afgelopen week het vaakst een noodoplossing bedenken vanwege het lerarentekort. Dat blijkt uit cijfers van de website Lerarentekortisnu.nl. Tenminste 2245 leerlingen kregen vorige week niet het onderwijs dat ze verdienen, maar met een noodoplossing (klassen verdelen; naar huis sturen) werden geholpen.
Deel bericht

Schoolbesturen: Strengere regels vrijwillige ouderbijdrage en eindtoets op de schop

23.11.18
Geen enkel kind mag worden uitgesloten van activiteiten die de school organiseert, ook al betalen zijn ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet. Dat is het uitgangspunt van een nieuwe richtlijn die de PO-Raad met Ouders & Onderwijs, de belangenvereniging van ouders, heeft afgesproken.
Deel bericht

Jongeren en mediawijsheid blijft lastige combi

23.11.18
Bijna tweederde van de jongeren heeft hun mediagebruik onvoldoende onder de duim. De onderzoeksresultaten laten zien dat meisjes over het algemeen iets mediawijzer zijn dan jongens. Verder blijkt dat de mate van mediawijsheid stijgt naarmate het eigen opleidingsniveau en de sociale klasse van de ouders hoger is. Leeftijd blijkt er in de groep van 13- tot 18-jarigen minder toe te doen.
Deel bericht

Vakbonden: Kabinet mist historische kans op fatsoenlijk pensioen voor iedereen

23.11.18
De bonden verwijten het kabinet starheid op alle fronten. Geen pensioen voor zzp’ers. Weigeren om maatwerk mogelijk te maken in sectoren voor mensen met zwaar werk. Star vasthouden aan de veel te lage rekenrente van DNB terwijl de rest van Europa met een veel stabielere rente rekent. We hadden hier een grote doorbraak kunnen maken naar een fatsoenlijk pensioen voor iedereen’
Deel bericht

Ministers zien niets in verplicht schoolleidersregister

23.11.18
Het is geen goed idee om een verplicht schoolleidersregister in te richten. De onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob gaan daarmee in tegen een advies van de Onderwijsraad. Ze verwerpen in een brief aan de Tweede Kamer over het advies Een krachtige rol voor schoolleiders ook het idee om een sectoronafhankelijke beroepsstandaard op te stellen.
Deel bericht

Kabinet: investeren in krachtige schoolleiders voor sterk onderwijs

23.11.18
Het kabinet geeft aan te investeren in ‘gekwalificeerde schoolleiders met voldoende positie’. De ministers Slob en Van Engelshoven werken deze ambitie uit in drie lijnen: er zijn (1) voldoende schoolleiders die (2) gekwalificeerd zijn en blijven voor hun belangrijke taak en (3) voldoende in positie zijn om die taak ook te kunnen uitvoeren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)