Assen krijgt kinderraad en een kinderburgemeester

20.11.18
Assen krijgt volgend jaar een kinderraad en een kinderburgemeester. Het college vindt het belangrijk om kinderen in het basisonderwijs (groep 7/8) kennis te laten maken met begrippen als gemeenteraad, participatie, democratie en burgerschap. Door een kinderraad te installeren worden kinderen meer betrokken bij het maken van beleid.
Deel bericht

Baarnse klas door naar grootste schoolband van Nederland

20.11.18
Kinderen van bassischool de Sint Aloysiusschool in Baarn hebben zaterdag de uitzending van het tv-programma Lang Leve de Muziek Show gewonnen. Als prijs mogen de kinderen in de grootste schoolband van Nederland optreden voor koningin Máxima.Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op basisscholen.
Deel bericht

Kinderombudsman: 'Steeds groter verschil in geluksgevoel kinderen'

20.11.18
De kloof tussen kinderen die gelukkig zijn en kinderen die ongelukkig zijn in Nederland wordt groter. Een op de tien kinderen is ontevreden over het eigen leven en geeft dat een onvoldoende (gemiddeld een 3,8). Het verschil tussen de twee groepen wordt steeds groter, concludeert Kinderombudsman Margrite Kalverboer dinsdag op basis van onderzoek en gesprekken.
Deel bericht

Nieuw scholennetwerk rond internationalisering

20.11.18
Op 21 november wordt de aftrap gegeven van een nieuw netwerk voor vo-scholen rond internationalisering: het Global Citizen Network. Binnen dit netwerk van Nuffic kunnen scholen die (verder) willen internationaliseren en het wereldburgerschap van hun leerlingen willen ontwikkelen, samen aan de slag en met en van elkaar leren. Nuffic coördineert het netwerk en biedt ondersteuning.
Deel bericht

Eén uur cultuureducatie per week kost 179 miljoen

20.11.18
Het zou zeker 179 miljoen euro per jaar kosten op elke school cultuureducatie aan te bieden door een vakdocent Dat meldt onderwijsminister Slob. Het bedrag is gebaseerd op de aanname dat een vakleerkracht cultuureducatie hetzelfde kost als een groepsleerkracht. De minister gaat er tevens van uit dat de inzet van de groepsleerkrachten gelijk blijft.
Deel bericht

Scholen Oudkarspel winnen groen buiten leerplein

20.11.18
De basisscholen Sint Maarten en Barnewiel hebben 5.000 euro gewonnen voor hun schoolplein met een gezamenlijk ontwerp voor een duurzame buiten les plek: een parcours met blote voeten pad en een speelveld (Kingveld). Op het nieuwe schoolplein kun je vrij spelen en onderzoekend spelen en leren. Ook kan er les gegeven worden.
Deel bericht

Huiselijk geweld schadelijker dan gedacht voor kinderen

20.11.18
Door het geweld hebben kinderen uit probleemgezinnen vaker dan andere last van traumatische klachten, zoals depressiviteit, angst of PTSS. Ook ervaren kinderen emotionele onveiligheid en verloopt de hechting met ouders moeizaam. Door de psychische schade kunnen kinderen heftig reageren, bijvoorbeeld met vluchtgedrag of juist opstandigheid.
Deel bericht

Staatssecretaris bezoekt Arnhemse scholieren die massaal vrijwilligerswerk doen

20.11.18
‘Voorbeeld voor andere scholen’. Bijna honderd leerlingen van de GSG Guido in Arnhem gaan deels onder schooltijd vrijwilligerswerk doen.Guido is de enige school voor VO die meedoet aan de proeftuin vrijwillige maatschappelijke diensttijd.Inmiddels hebben 40 leerlingen een werkplek. Volgens Hakfoort zijn voor de kerstdagen alle 95 leerlingen aan de slag.
Deel bericht

Minister Slob: 'Leerboerderij De Grote Brander is géén vervangende school'

20.11.18
Het onderwijsaanbod voor moeilijk lerende kinderen op leer- en zorgboerderij de Grote Brander in Okkenbroek is terecht stopgezet. Het is geen substituut voor het bieden van onderwijs op school. De Zorgboerderij bood een uitweg voor kinderen die moeite hebben met het volgen van regulier onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)