Lerarentekort dwingt school in Almere tot leerlingstop

30.11.18
De Bongerd in Almere, een school voor speciaal onderwijs, plaatst vanwege het gebrek aan leraren tijdelijk geen leerlingen. Ook bij de Olivijn, een school van dezelfde stichting, kunnen er in de meeste klassen geen leerlingen meer bij. We hebben een streep getrokken om voor zittende leerkrachten en leerlingen de rust te behouden, zegt directeur-bestuurder Hetty Vlug.
Deel bericht

School doet aangifte vanwege meme-account op Instagram

30.11.18
Een VO-school in Eindhoven heeft aangifte gedaan vanwege een zog. meme-account op Instagram. Op dat account staan bewerkte foto's van leraren, die daarop soms belachelijk worden gemaakt. Sommige scholen vertellen aan NOS Stories dat ze niet wisten van het bestaan van die accounts en dat ze er niet blij mee zijn. Andere scholen checken alleen of de plaatjes niet te ver gaan.
Deel bericht

De onderwijsopbrengsten in cijfers. ‘Dat is zo smál’

30.11.18
Het dieptepunt bereikte Erik Abbink voor zijn gevoel toen een gesprek met de inspecteur uitmondde in een discussie over van welke kinderen de eindtoetscijfers zouden meetellen voor de resultaten van de school. En dus startte hij met de directeuren van 15 basisscholen een zoektocht om naast de harde cijfers ook de ‘softe’, pedagogische kwaliteit van hun onderwijs zichtbaar te maken.
Deel bericht

Docent, doe niet zo neerbuigend over het geloof [Opinie]

30.11.18
e leraren van VWO-scholiere Lisanne Bosman deden zo schamper over het christendom dat ze niets durfde zeggen, bang om uitgelachen te worden.Docenten behoren niet elk willekeurig onderwerp aan te grijpen om zich af te zetten tegen een raar soort christendom, dat in feite nergens (meer) bestaat.
Deel bericht

IT-leiders doen beroep op minister Slob: Zet vol in op digitale vaardigheid

30.11.18
De ontwikkelingen op het gebied van IT en technologie vragen om aanpassing van de leerstof op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Niet alleen in het kader van technologievaardige burgers, ook omdat de IT-branche nu al tienduizenden kundige en vaardige mensen mist. Betrokkenen vragen onderwijsminister Arie Slob vol in te zetten op digitale vaardigheden op school.
Deel bericht

Hall of Talent als antwoord op Apeldoornse schooluitvallers

30.11.18
Apeldoorn krijgt een Hall of Talent. Leerlingen die vastlopen in het voortgezet onderwijs kunnen er terecht. Het is de bedoeling dat zo wordt voorkomen dat leerlingen thuis komen te zitten. In januari start een pilot.
Deel bericht

Onderwijsinspectie noemt VMBO Maastricht zeer zwak

30.11.18
Het schoolbestuur moet een plan van aanpak maken om de kwaliteit binnen een jaar te verbeteren. Als dat niet lukt, kan minister Slob van Onderwijs de financiering stopzetten.De inspectie oordeelt in het vertrouwelijke rapport dat de begeleiding van leerlingen onder de maat is. Verder moet de school meer doen tegen lesuitval en verzuim van leerlingen.
Deel bericht

CBS De Bijenschans wint de a.s.r. scholen challenge 2018!

30.11.18
Basisschool de Bijenschans is op 28 november uitgeroepen tot winnaar van de a.s.r. scholen challenge en heeft daarmee maar liefst € 12.500 in de wacht gesleept om haar plan voor een duurzame keuken uit te voeren! De a.s.r. scholen challenge is een jaarlijkse wedstrijd voor basisscholen in de omgeving van Utrecht, om kinderen vertrouwd te raken met het thema duurzaamheid.
Deel bericht

Aanmelding geopend voor pilot pro/vmbo-onderbouwklassen

30.11.18
In het schooljaar 2019-2020 start een pilot waarbij scholen in het praktijkonderwijs samen met vmbo-scholen een gemengde onderbouwklas kunnen inrichten voor leerlingen op het grensvlak pro/vmbo. Scholen kunnen zich hier tot en met 31 januari 2019 voor aanmelden. In de pro/vmbo-onderbouwklassen wordt gewerkt aan de kerndoelen van de onderbouw van het vmbo.
Deel bericht

Informatiebeveiliging en privacy: hoe staat uw school ervoor?

30.11.18
In 2018 is er veel veranderd op het gebied van informatiebeveiliging en privacy (IBP). De komst van het keten iD, het privacyconvenant 3.0 en de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Maar hoe staat het funderend onderwijs er op het gebied van IBP voor? En waar ligt de ondersteuningsbehoefte van scholen?
Deel bericht

Stadsleerling krijgt vaker hoger schooladvies dan kind op platteland

30.11.18
De schooladviezen van basisschoolleerlingen worden in steden veel vaker omhoog bijgesteld dan op het platteland. Terwijl relatief meer kinderen van ‘plattelandsbasischolen’ in aanmerking komen voor een hoger schooladvies. Onderwijsminister Arie Slob staat voor een raadsel en laat het nader onderzoeken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)