In het Jeugdjournaal: Steeds meer manieren om te wennen aan de middelbare school

11.12.18
Steeds meer scholen organiseren activiteiten waardoor het voor kinderen uit groep 8 makkelijker wordt om de overstap naar de brugklas te maken. Een goede zaak, aldus VO-raad voorzitter Paul Rosenmöller in het Jeugdjournaal. De overgang naar de brugklas is een hele spannende voor nagenoeg alle leerlingen.
Deel bericht

Niet bevoegd, wel bekwaam: lesgevende kunstenaars helpen basisscholen uit de brand

11.12.18
Paniek, want de vaste invallers zijn bezet, ook ziek of hebben elders vaste banen gekregen.Dan kun je Lukida een berichtje sturen, een soort uitzendbureau dat kunstenaars als invaldocent levert aan basisscholen met een acuut probleem. De dienstdoende medewerker appt wat rond in zijn poule kunstenaars, en zorgt dat er om half negen iemand voor de groep staat.
Deel bericht

Game en app moet scholieren leren reanimeren

11.12.18
Ooit leren reanimeren? Voor veel mensen zal het antwoord ‘nee’ zijn. “I Save Lives” ontwikkelt een lesprogramma waarmee scholieren al op de middelbare school kunnen leren reanimeren. Als hun crowdfunding-campagne slaagt, zullen leerlingen van de Mavo aan Zee het programma als een van de eerste testen.
Deel bericht

Hoera! Het stoplicht bestaat 150 jaar

11.12.18
Het eerste verkeerslicht werd in 1868 neergezet in Engeland. Door dat stoplicht konden politici veilig oversteken naar hun werk in de Britse Tweede Kamer. Er reden toen nog geen auto's rond, maar wel paard en wagen. In 1928 kwam er voor het eerst een stoplicht in Nederland. Dat stond in Den Haag. De meeste verkeerslichten hebben een rood, oranje en groen licht.
Deel bericht

Politici willen meer gymles, maar er zijn te weinig zalen

11.12.18
De belangrijkste problemen: er zijn niet voldoende gymzalen (vooral in krimpgebieden) en de afstand tot de gymzaal is soms erg groot. Bovendien is er een tekort aan vakleerkrachten. Om de doelstelling van twee uur gymles per week te halen, zijn er volgens het rapport 3.120 extra vakleerkrachten nodig en 180 extra gymlokalen.
Deel bericht

Meisjes stijgen vaker boven schooladvies uit dan jongens

11.12.18
In 2017/’18 zaten meisjes in het derde leerjaar van het voortgezet onderwijs vaker dan jongens op een hoger niveau dan het definitieve advies dat ze kregen in groep 8. Het gaat hierbij om leerlingen die in de tussentijd geen vertraging opliepen.
Deel bericht

Er moet een parlementair onderzoek komen naar de rekentoets [opinie]

11.12.18
Drie prangende vragen blijven: Waarom heeft OCW in 2010 niet meteen voor een hersteloperatie binnen het vak wiskunde gekozen? Waarom moet het herstelproces zo lang duren? En wat zijn de kosten van een en ander geweest? De beantwoording van deze vragen vraagt om een parlementair onderzoek. Kamerlid Slob zinspeelde ooit op een parlementaire enquête.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)