Nieuwe aanvraagronde Teambeurs PO van start

19.07.19
De subsidieregeling Teambeurs PO heeft als doel kennis en competenties van masteropgeleide leraren meer en duurzamer in te zetten voor school- en teamontwikkeling. Tot en met 15 oktober 2019 kunnen schoolbesturen de beurs aanvragen. Schoolleiders die aansluiten bij het team van leraren dat een masteropleiding volgt, kunnen gebruikmaken van de Schoolleiderstegemoetkoming.
Deel bericht

Basisschool Hagestein groeit razendsnel en heeft leerkrachten genoeg

19.07.19
De Meester Vosschool in Hagestein groeit harder dan ooit. Naast Hagestein wordt het nieuwbouwdorp Hoef en Haag gebouwd. Terwijl er al veel gezinnen met jonge kinderen wonen, is er nog geen school. Alle vacatures voor het nieuwe schooljaar zijn vervuld. Waarschijnlijk heeft onze school een leuke uitstraling, waardoor mensen graag bij ons komen werken.
Deel bericht

MR Utrechtse school zegt vertrouwen op in bestuur

19.07.19
De medezeggenschapsraad van de School voor persoonlijk onderwijs in Utrecht heeft het vertrouwen opgezegd in het schoolbestuur. De Onderwijsinspectie onderzoekt onder andere signalen die over de school zijn binnengekomen.De Utrechtse school is een van de vijf middelbare scholen voor persoonlijk onderwijs die zijn opgericht door filosoof en econoom Micha van Denderen.
Deel bericht

Financiële bijdrage voor groene schoolpleinen

19.07.19
Alle Wageningse scholen kunnen een bijdrage van maximaal vijfduizend euro krijgen om hun schoolplein 'groener' te maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het planten van bomen en struiken, het aanleggen van een waterspeelplaats of een moestuin. Een groen schoolplein maakt het spelen voor kinderen veel uitdagender en kinderen komen zo meer in aanraking met natuur.
Deel bericht

KKC-leerling Sudais: 'Onderwijs is bron van persoonlijke groei'

19.07.19
Onderwijs is de bron van persoonlijke groei, aldus Sudais Moulawizadeh, die op zijn achtste vanuit Afghanistan in Amstelveen kwam wonen. Op woensdag 12 juni behaalde hij zijn Havo-diploma op het Keizer Karel College. Laat niemand je wijsmaken dat je droom te hoog gegrepen is. Jullie zijn de ruggengraat van de samenleving. Mijn docenten staan aan de basis van mijn succes.
Deel bericht

Fouten bij berekenen achterstanden en extra geld aanpak lerarentekort

19.07.19
Door een foute berekening hebben sommige scholen te veel geld ontvangen om onderwijsachterstanden aan te pakken. Ook trekt het kabinet 3,25 miljoen euro extra uit voor de regionale aanpak van het lerarentekort in het primair onderwijs. Dat schrijft minister Slob in een brief aan de Tweede Kamer. De fout bij de berekening van de achterstandsscores, heeft voor scholen geen financiële gevolgen
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)