Stichting van het Onderwijs: schrap structurele bezuinigingen

20.07.19
De werkgevers- en werknemersorganisaties van de Stichting van het Onderwijs roepen de onderwijsministers opnieuw in een brief op extra middelen vrij te maken voor onderwijs. Dit in het kader van de presentatie op Prinsjesdag van de Rijksbegroting 2020. Doordat scholen minder geld hebben voor bv. personeelskosten, zullen bestaande problemen als het lerarentekort nog verder verergeren.
Deel bericht

Nieuw erkende Gezonde School-activiteiten Relaties en seksualiteit

20.07.19
Onlangs verschenen drie nieuwe Gezonde School-activiteiten in de activiteitendatabase op de website van Gezonde School. Het gaat om: Vlaggensysteem (Sensoa), (Voor: primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo); Living Loving (Weerbaar in seksualiteit), (voor vo);en Be-loved (Weerbaar in seksualiteit), (ook voor vo)
Deel bericht

Pop-up museum door jouw leerlingen

20.07.19
Jouw leerlingen die zelf een pop-up-museum openen; tijdens de Nationale Museumweek kan het! Meld je aan en misschien opent jullie museum tussen 13 en 26 april 2020 zijn deuren. Het pop-up museum is een ervaring die niet alleen de actieve leerlingen verrijkt, maar ook de andere scholieren, hun ouders en de stad(swijk). De school wordt gekoppeld aan een museum in de buurt.
Deel bericht

Schooldirecteur voelt zich slachtoffer gewijzigde systematiek

20.07.19
De Blink (SO en VSO) kampt met een tekort aan ruimte. Volgens wethouder Verloop vindt de toewijzing van lokalen plaats op basis van het aantal vierkante meters. We hebben praktijklokalen, waar ze leren koken, zich in techniek bekwamen, leren tuinieren. Wij voelen ons in de beschikbare ruimte belemmerd, het doet geen recht aan onze opdracht." We hebben andere ruimten nodig dan vroeger.
Deel bericht

Voortgezet speciaal onderwijs kraakt onder lerarentekort

20.07.19
In het VSO zijn de klassen veel te groot. Volgens het Land. Expertisecentrum SO zijn er inmiddels scholen waar de klassen bestaan uit 15 tot 19 leerlingen, veel meer dan de 8 tot 12 leerlingen waar een school voor wordt bekostigd. "Op basis van 8 tot 12 leerlingen krijg je een leerkracht en soms ook een klassenassistent."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)