Valuasleerlingen geven Duitse les op basisschool Venlo

16.08.19
Leerlingen en docenten van het Valuascollege gaan gastlessen Duits geven op basisschool Nova Montessori in Venlo. Het doel is kinderen op jonge leeftijd warm te maken voor de taal. Het probleem is dat het Duits niet populair is onder kinderen, zodat ze het minder vaak kiezen. Juist om die reden is het goed dat BaO en VO hebben besloten enkele thema’s samen op te pakken.
Deel bericht

Radio 1: Waarom nog steeds zes weken zomervakantie?

16.08.19
Inspecteur-generaal Monique Vogelzang zit aan tafel en legt nog eens uit wat er zo ingewikkeld is aan het loslaten van de huidige vakanties. Je hebt een stabiele basis nodig en voldoende draagvlak onder ouders en medewerkers. Het vraagt, naast goede systemen, om leerkrachten die in staat zijn het onderwijs anders te organiseren. Risico is dat leertrajecten te individueel worden.
Deel bericht

Basisschool de Ontdekkers, voor ander Onderwijs

16.08.19
Vorig jaar is in Oosterbeek particuliere basisschool de Ontdekkers neergestreken. De Ontdekkers is een school voor natuurlijk leren. Kinderen leren op eigen wijze die dingen waar zij interesse in hebben, op de manier die bij hun past. Dit gebeurt uitdrukkelijk in een kleine setting in huiselijke sfeer op basis van gelijkwaardigheid.
Deel bericht

Steeds meer kinderen beginnen een eigen bedrijf

16.08.19
Sieraden verkopen via Instagram of zelfs een eigen webshop starten. Steeds meer kinderen beginnen een eigen bedrijf. Volgens een grote ondernemersorganisatie is het aantal kinderen tussen de 10 en 14 jaar met een eigen bedrijf dit jaar verdubbeld. We gaan vandaag langs bij Amber van 11. Zij heeft een eigen webshop MissAmber en verkoopt t-shirts met allerlei leuke teksten.
Deel bericht

Stella Maris stopt gedeeltelijk met Kunskapsskolan

16.08.19
Het Stella Maris in Meerssen stopt het komend schooljaar deels met het onderwijsconcept Kunskapsskolan. Drie jaar na de invoering van het systeem hebben leerlingen een forse leerachterstand. De school is door de Onderwijsinspectie als ‘zeer zwak’ beoordeeld. Lang niet alle leraren en leerlingen kunnen overweg met het Zweedse onderwijsconcept.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)