Duizend laptops ASML naar scholieren uit arme gezinnen

17.08.19
Gratis: duizend laptops, drie jaar oud, technisch perfect in orde, met Windows 10. Stichting Leergeld Veldhoven-De Kempen krijgt deze duizend laptops. Dat loopt via ASML Foundations, dat onderwijsprojecten steunt. De laptops gaan naar scholieren uit het werkgebied van de stichting op middelbare scholen en van wie de ouders onvoldoende middelen hebben om zelf een laptop te betalen.
Deel bericht

Zorgen over pilletjes die kinderen slikken om in slaap te komen

17.08.19
Slaap-experts maken zich zorgen over melatonine-pilletjes, want de pillen zijn officieel niet bedoeld als slaapmiddel. Ook is er te weinig bekend over de gevolgen. Melatonine-pilletjes kun je nu nog makkelijk kopen bij een drogist. Volgens slaap-experts zou het beter zijn als je de pillen alleen kan krijgen als een dokter dat aanraadt. Die kan je dan advies geven over het slikken.
Deel bericht

Landelijke primeur voor Zeeuwse bibliotheek: samenwerking met tv-programma Het Klokhuis

17.08.19
ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland heeft een primeur voor Nederland: een samenwerking met tv-programma Het Klokhuis om in Zeeland bijeenkomsten te houden voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar over actuele onderwerpen.
Deel bericht

Ouders, fiets met je kinderen naar school

17.08.19
De scholen gaan weer beginnen, dus Veilig Verkeer Nederland vraagt om aandacht voor fietsende scholieren. Ouders worden opgeroepen samen met hun kinderen naar school te fietsen of te lopen, en de auto te laten staan. Dit om lastige verkeerssituaties te oefenen.In de eerste weken van het nieuwe schooljaar vallen er op weg naar school veel meer slachtoffers dan in de rest van het jaar.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)