BNR: ‘Renovatieproblemen scholen door onduidelijke wetgeving’

21.08.19
Onduidelijke regels leiden tot financieel getouwtrek tussen gemeenten en scholen bij de renovatie van scholen. Het is namelijk niet duidelijk wie moet opdraaien voor renovatiekosten en dat kan ertoe leiden dat noodzakelijke opknapbeurten worden uitgesteld. Volgens de wet is de gemeente verantwoordelijk voor nieuwbouw en het schoolbestuur voor het onderhoud; renovatie is nu een grijs gebied.
Deel bericht

Weerbaarheidslessen op basisscholen Gelderland

21.08.19
Verbeter het welzijn en welbevinden van kinderen op de basisschool. Dat is de gedachte achter de inzet van de weerbaarheidstraining ‘Het Marietje Kessels Project’. Dit effectieve trainingsprogramma wordt al meerdere jaren in Overijssel en Gelderland aangeboden door Stichting Vechterweerd en is ontwikkeld voor de leeftijdsgroep van 10 tot 14 jaar.
Deel bericht

Bevolkingskrimp: scholieren moeten steeds verder fietsen

21.08.19
Dat blijkt uit onderzoek van scholenkoepel Achterhoek VO. De stichting wil daarmee de forse leerlingendaling en de beperkte schoolkeuze onder de aandacht brengen. Ook in Limburg zijn gebieden waar binnen een straal van twaalf kilometer geen enkele middelbare school is te vinden. Scholieren moeten daardoor dagelijks ver fietsen. Ook is het kiezen van een geschikte school nauwelijks meer mogelijk.
Deel bericht

Kunnen salarissen omhoog? Begin dan in het onderwijs

21.08.19
De inspectie waarschuwde dit voorjaar uitdrukkelijk voor de effecten: het lerarentekort bedreigt de onderwijskwaliteit en de ongelijkheid neemt toe. Want het zijn achterstandsscholen en scholen voor SO die als eersten met tekorten te maken krijgen. Door het tekort krijgen kinderen niet langer het onderwijs dat zij verdienen. Ja, er is extra geld gekomen om de salarissen in het BaO te verbeteren.
Deel bericht

In Koudekerke zwemmen ze al jaren in zee

21.08.19
‘In een prachtig, helder zwembad leer je niet omgaan met stroming’. Het duurt altijd even voordat landelijke trends in Zeeland worden opgepakt. Maar dat zwemmen in open water een belangrijke vaardigheid is, wisten ze hier allang. Zaterdag krijgen 45 kinderen hun C in Zee-diploma bij bewegingsplein Westduin in Koudekerke.
Deel bericht

Roep om flexibele schoolvakanties

21.08.19
Toerismestrateeg Isabel Mosk heeft de discussie over flexibele schooltijden aangezwengeld. Zij vindt de vaste lange zomervakantie van scholen niet meer van deze tijd en pleit voor flexibele vakantieperioden. Volgens Mosk is het noodzakelijk om zo iets te doen aan de verkeersdrukte naar het zuiden met zijn ‘zwarte zaterdagen’, de topdrukte op Schiphol en het overtoerisme op steeds meer plekken.
Deel bericht

Start inschrijving EU-Schoolfruit 2019-2020

21.08.19
Dit najaar start de 11e editie van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Deelnemende scholen ontvangen gedurende 20 weken 3 stuks groente en fruit per leerling per week, gefinancierd door de Europese Unie. Van 2 t/m 13 september 2019 kunnen scholen zich inschrijven via www.euschoolfruit.nl. Alle basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs komen in aanmerking voor het programma.
Deel bericht

Start strijd om titel keukenbazen 2019 en smaakburgemeester van Nederland

21.08.19
De Keukenbazen Battle, de kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit Noordoost Brabant, is gestart. Teams van twee of drie kinderen kunnen zich met hun lekkere en gezonde gerecht aanmelden via www.keukenbazen.nl. De opdracht voor de teams luidt: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Per gemeente gaat één team door naar de finale.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)