Van Franse uiensoep-boom tot cola-kruid, IVN Zeeland wil voedsel telen op het schoolplein

23.08.19
De afd. Zeeland van het IVN wil op een schoolplein in Zeeland een mini-voedselbos aanleggen. Een soort tiny forest, maar dan met eetbare planten. De natuurorganisatie is nu op zoek naar een Zeeuwse school die nog ruimte over heeft. Het doel is om 25 vierkante meter van het schoolterrein om te toveren tot een mini-bosje met meerdere lagen begroeiing en alle planten moeten iets eetbaars produceren.
Deel bericht

Recordaantal open vacatures in onderwijs

23.08.19
Het aantal openstaande vacatures in het onderwijs heeft met bijna 10.000 een record bereikt. Tegelijkertijd is de vacaturegraad – het aantal vacatures per 1000 banen – in het onderwijs het laagst: 18. In het overzicht van het CBS is te zien dat de vacaturegraad in het onderwijs sinds 2017 stijgt.
Deel bericht

Commentaar: Onderwijs gebaat bij waardering en respect van ouders

23.08.19
Zelf ervaren leerkrachten hun beroep als het mooiste ter wereld.Tegelijk zeggen maar drie op de tien leerkrachten waardering te ontvangen voor dat zo fundamentele werk. Vaker hebben ze last van ouders die thuis hun kinderen als prinsjes en prinsesjes behandelen en van de school hetzelfde verlangen. Die overladen leerkrachten met vragen, aanwijzingen, eisen en commentaar.
Deel bericht

9-15 september: Week van de Alfabetisering

23.08.19
Honderden gemeenten, scholen, bibliotheken en bedrijven en vele tienduizenden particulieren komen van 9 tot en met 15 september in actie voor een geletterd Nederland. De Week van de alfabetisering wordt georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven. Via de website www.weekvandealfabetisering.nl kan iedereen een activiteit aanmelden en zijn diverse voorbeelden te vinden.
Deel bericht

Vernieuwde ‘Beslisboom verduurzaming scholen’ online

23.08.19
De 'Beslisboom verduurzaming scholen' - een tool die schoolbesturen helpt om een aanpak te kiezen voor verduurzaming en het eventueel aardgasvrij maken van hun bestaande schoolgebouw(en) - is geactualiseerd. De kosteloze tool bevat een aantal pakketten van maatregelen die schoolbesturen kunnen nemen om hun gebouw(en) energiezuiniger te maken en het binnenklimaat te verbeteren.
Deel bericht

In de vakantie toch naar school!

23.08.19
De Vlaardingse zomerschool (30 leerlingen en docententeam) is in de laatste 2 weken van de zomervakantie met dit jaar ‘Ontdek en Experimenteer’ als thema. Er is aandacht voor taal, rekenen, Engels en stoere, kunstzinnige en sportieve activiteiten.De Vlaardingse Zomerschool is speciaal voor leerlingen van groep 8 die na de zomervakantie naar voortgezet onderwijs gaan.
Deel bericht

Basisschool krijgt flexplek en statafels: ‘Urenlang zitten is niet meer van deze tijd’

23.08.19
Flexplekken en staand vergaderen. Basisscholen lijken die trend nu voort te zetten. Gepersonaliseerd betekent maatwerk. Kinderen moeten makkelijk alleen, in kleine groepjes of juist wel klassikaal les kunnen krijgen. In één klaslokaal heb je dus verrijdbare en flexibel meubilair nodig. Naast het gepersonaliseerd leren wordt staand of bewegend onderwijs ook steeds belangrijker.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)