Inspectie doet onderzoek naar burgerschapsonderwijs

21.10.19
De Inspectie van het Onderwijs voert op verzoek van minister Arie Slob (Onderwijs) een thematisch onderzoek uit naar burgerschapsonderwijs. Ze wil onderzoeken hoe scholen invulling geven aan hun burgerschapsopdracht en in hoeverre dit strookt met democratische basiswaarden als gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid (bijvoorbeeld op het gebied van seksuele diversiteit), autonomie en het afwijzen van discriminatie.
Deel bericht

Leraren zetten landelijke staking op 6 november door

21.10.19
De staking van leraren in het basis- en voortgezet onderwijs op 6 november gaat door. Vanochtend verliep het ultimatum van onderwijsbonden voor meer geld in het onderwijs. Daar is volgens de bonden geen gehoor aan gegeven, waarmee de al eerder aangekondigde landelijke stakingsdag een feit is.
Deel bericht

Basisscholen mogen kiezen voor online lessen als er geen leraar is

21.10.19
Basisscholen met een nijpend lerarentekort mogen ouders voor de klas zetten, het aantal lesuren verminderen en een deel van de tijd vullen met online lessen vanuit huis. Minister Slob heeft bij schoolbestuurders benadrukt wetsovertredingen door de vingers te zien als scholen aantonen dat ze écht niet anders kunnen. Er is één uitzondering: 4-jarigen weren accepteert hij niet.
Deel bericht

Gratis deelname aan De Grote Plantenjacht

21.10.19
Na het succes van de afgelopen jaren kunnen leerkrachten van de groepen 5 tot en met 8 weer gebruik maken van het gratis lespakket De Grote Plantenjacht! Met dit lespakket onderzoeken leerlingen de omgeving van de school en maken ze een actieplan om biodiversiteit rond de school te vergroten.
Deel bericht

'Timo moet wachten' in première gegaan

21.10.19
Op het filmfestival Cinekid is de documentaire 'Timo moet wachten' in première gegaan. De documentaire gaat over Timo die graag naar school zou willen, maar daar niet meer welkom is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)