Derde van peuters in kinderopvang heeft extra zorg nodig

22.10.19
Kinderdagverblijven worstelen met peuters die extra hulp nodig hebben. Gemiddeld een derde vertoont problematisch gedrag of spreekt de taal niet goed. De kinderopvang heeft echter onvoldoende geld en kennis om de kinderen de juiste zorg te bieden. Zo glijden ze onnodig af naar het speciaal onderwijs.
Deel bericht

Tieners doen zich op sociale media voor als leraar en vragen klasgenoten om naaktfoto's

22.10.19
Drie (oud-)leerlingen van 16 en 17 jaar van een school in Schagen hebben zich op sociale media voorgedaan als hun leraar, door onder zijn naam een account aan te maken. Hiermee vroegen ze leerlingen van de school om naaktfoto's.
Deel bericht

Particulier onderwijs groeit snel

22.10.19
In drie jaar tijd is het aantal particuliere basisscholen in Nederland bijna verdubbeld, van ongeveer 35 in 2015 naar zo’n 60 in 2018. Ook het aantal particuliere scholen in het voortgezet onderwijs stijgt. Het lerarentekort wordt genoemd als één van de oorzaken.
Deel bericht

Ict-bekwaamheid leraren in kaart: doe mee met het onderzoek!

22.10.19
Hoe bekwaam voelen (aankomende)leraren in het primair onderwijs zich bij de inzet van technologie? En op welke ict-thema’s willen leraren zich ontwikkelen? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, doen PO-Raad en Kennisnet hier samen onderzoek naar. Hoe is dit op uw school? Doe mee met de ‘Monitor...
Deel bericht

Slob legt uitzendbranche geen strobreed in de weg

22.10.19
Onderwijsminister Arie Slob gaat niet in gesprek met de uitzendbranche over de hoge tarieven die uitzendbureaus vragen. Dat meldt hij in antwoord op Kamervragen.
Deel bericht

Inspectie geeft uitleg over onderwijsresultatenmodel

22.10.19
Op de website van de Inspectie van het Onderwijs staat uitleg over het nieuwe onderwijsresultatenmodel.
Deel bericht

Oefenen, oefenen, oefenen. Waarom voorzien rekenmethodes daar niet in?

22.10.19
Scholen schaffen naast dure rekenmethodes noodgedwongen nog altijd extra oefenmateriaal aan, ziet Marcel Schmeier. De samenleving betaalt daardoor twee keer voor rekenonderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)