Slob brandt vingers niet aan stereotypen in lesboeken

03.12.19
De regering oordeelt niet over de inhoud van leermiddelen. Dat benadrukt onderwijsminister Arie Slob in antwoord op Kamervragen over stereotypen in lesboeken.
Deel bericht

Nederlandse Pisa-scores zakken weg

03.12.19
De schoolprestaties van vijftienjarigen zakken in Nederland steeds verder weg. De leesvaardigheid van middelbare scholieren in ons land is met een flinke klap gedaald tot onder het gemiddelde van de 37 rijke landen die meedoen aan het driejaarlijkse Pisa-onderzoek, waarvan de resultaten vanochtend zijn gepresenteerd.
Deel bericht

Later als ik groot ben | Docent Nederlands

03.12.19
“Later als ik groot ben…” is een televisieprogramma waarin Jochem van Gelder met kinderen uit groep 7 en 8 op pad gaat om te onderzoeken of hun droombaan bij ze past en welke opleiding ze moeten volgen. Tessa haar lievelingsvak is Nederlands en haar grote voorbeeld is haar huidige juf Amanda. Tessa wil dan ook heel graag docent Nederlands worden.
Deel bericht

'Docenten hebben moeite met herkennen slachtoffers loverboys'

03.12.19
Vier op de vijf docenten in het voortgezet onderwijs denken dat ze leerlingen die het slachtoffer zijn van mensenhandel niet zullen herkennen. En áls ze het al herkennen, weten ze niet hoe ze iemand kunnen helpen. Dat moet veranderen, vinden ze.
Deel bericht

Hoge uitval van mannen op pabo

03.12.19
Ondanks de inspanningen van pabo’s om mannen te krijgen en te houden, zijn de uitvalpercentages hoog. Het uitvalpercentage onder mannen loopt op sommige opleidingen op tot 64 procent. Dat blijkt uit een enquête van Trouw.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)