Gastlessen, workshops en schaatsen voor vrije Amsterdamse leerlingen

09.12.19
Zestien basisscholen in Amsterdam zijn deze week dicht. Volgens het bestuur van de scholen is het de enige oplossing om het lerarentekort aan te pakken. Voor 5400 leerlingen van het stadsdeel Nieuw-West betekent dat een vrije week. Voor ouders is het zoeken naar een oppas of andere opvangmogelijkheden en daar spelen externe partijen en vrijwilligers op in.
Deel bericht

Opinie | Wees een rolmodel tegen de ontlezing

09.12.19
De leesvaardigheid van jongeren neemt schrikbarend af. Familie en docenten kunnen er wat tegen doen door jongere én oudere kinderen te blijven voorlezen.
Deel bericht

Interview | Schoolbestuurder: ‘Erken de crisis in het onderwijs’

09.12.19
Ruim vijfduizend kinderen in de Westelijke Tuinsteden krijgen volgende week geen les. De scholen moeten zich bezinnen op het lerarentekort. ‘We moeten buiten de grenzen denken, want we plakken nu alleen pleisters.’
Deel bericht

Minister wil vrije ruimte voor scholen

09.12.19
Minister Slob (onderwijs) wil scholen vrije ruimte geven om het onderwijs in te vullen. Behalve verplichte aandacht voor bijvoorbeeld rekenen en taal, mogen scholen zo’n 30% van de onderwijstijd naar eigen inzicht invullen. Dat staat in de kabinetsreactie over het verbeterde curriculum die de minister vandaag naar de Tweede Kamer stuurt. In het curriculum staat wat leerlingen moeten kennen en kunnen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)