Het continurooster breekt leraren op

13.12.19
Het oprukkende continurooster in het basisonderwijs zet pauzes van leerkrachten onder druk. “Op papier lijkt het goed geregeld, maar in de praktijk werkt het niet.”
Deel bericht

Zeger (15) viert Paarse Vrijdag op school: 'Het is een bijzondere dag'

13.12.19
Veel scholen in Nederland kleuren vandaag paars ter ere van Paarse Vrijdag: een dag waarop leerlingen, studenten en docenten in paarse kleding hun solidariteit tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. "We laten zien dat het oké is, dat zij er mogen zijn en niet de enige zijn", vertelt de 15-jarige Zeger Teunissen in het NOS Radio 1 Journaal.
Deel bericht

TeamNL | Onderwijs en topsport combineren

13.12.19
NOC*NSF vindt het belangrijk dat topsporters hun sportloopbaan kunnen combineren met onderwijs. Elke fase van onderwijs heeft daarom faciliteiten die je helpen om de combinatie sport en onderwijs makkelijker te maken. Altijd afgestemd op jouw niveau, vaardigheden en ambities.
Deel bericht

AOb: Bang dat geld uit convenant in grote pot verdwijnt

13.12.19
Deze maand maakt het ministerie van Onderwijs de 150 miljoen euro incidenteel geld uit het convenant over aan de schoolbesturen in het voortgezet onderwijs. AOb-bestuurder Henrik de Moel wil docenten hierop wijzen: “Ik ben bang dat het geld in een grote pot verdwijnt. Ga op jouw school na waar jullie als onderwijspersoneel het geld aan willen besteden.”
Deel bericht

Zzp’ers doen zwaarder werk, maar ervaren minder stress

13.12.19
Zzp'ers in het onderwijs doen zwaarder werk dan vaste werknemers, maar ze hebben minder behoefte aan maatregelen tegen werkdruk en werkstress.
Deel bericht

Stuntende natuurkundeleraar (69) gaat viral: 'Nog nooit gezien!'

13.12.19
Een natuurkundeleraar uit Amerika doet er werkelijk alles aan om zijn studenten te vermaken. Een leerling besloot de stunts van haar docent te filmen en plaatste een compilatie op Twitter. Het filmpje werd sinds woensdag meer dan 13 miljoen keer bekeken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)