Vakbonden bevestigen tweedaagse staking op 30 en 31 januari 2020

15.01.20
De onderwijsvakbonden roepen hun leden uit het primair en voortgezet onderwijs op tot een staking op donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020. Dat hebben de bonden formeel aangekondigd in een brief aan de PO-Raad.
Deel bericht

Rondetafelgesprek en hoorzittingen over herziening landelijk curriculum

15.01.20
De Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap houdt op woensdag 15 januari een rondetafelgesprek over de herziening van het landelijk curriculum. Eind januari zijn er hoorzittingen met wetenschappers, experts, vakverenigingen en leraren. De Kamerleden willen zich op deze manier informeren, zodat ze het algemeen overleg dat op 5 maart 2020 met minister Slob staat gepland, goed kunnen voeren.
Deel bericht

Onthulling predicaten Excellente School op maandag 20 januari 2020

15.01.20
Op maandag 20 januari wordt bekend welke scholen de komende drie jaar (2020, 2021 & 2022) het predicaat Excellente School 2019 mogen dragen. De predicaten worden toegekend door de inspecteur-generaal van het onderwijs op basis van de adviezen van de Jury Excellente Scholen.
Deel bericht

Basicly en Heutink slaan handen ineen

15.01.20
Basicly en Heutink werken vanaf januari 2020 samen. Het online platform van Basicly wordt standaard opgenomen in Heutink’s onderwijsaanbod. Met deze exclusieve samenwerking zetten beide partijen zich nog intensiever in om alle leerkrachten in het Nederlandse basisonderwijs digitaal vaardig te maken.
Deel bericht

‘Als een ramp de school treft’ volledig geactualiseerd

15.01.20
Stichting School & Veiligheid heeft de publicatie ‘Als een ramp de school treft’ volledig geactualiseerd. Deze publicatie helpt onderwijsprofessionals, zoals bestuursleden, school- en teamleiders en leden van een crisisteam, zich voor te bereiden op eventuele calamiteiten.
Deel bericht

Hoe de schoolschrijver kinderen aan het schrijven krijgt – en daarmee aan het lezen

15.01.20
Het leesniveau van Nederlandse kinderen daalt, waarschuwen rapporten. Maar er gaan ook dingen goed. Ieder schooljaar trekken kinderboekenschrijvers als Schoolschrijver naar achterstandsscholen. Sanne Rooseboom staat voor de klas in Schiedam en Rotterdam, en ziet dat het werkt.
Deel bericht

Echt nooit meer roken op school? In Soest doen ze dat zo

15.01.20
Het doel is duidelijk: in en om de school moet er niet meer worden gerookt. Vanaf 1 augustus is het zelfs bij wet verboden en sommige scholen zijn daar bij de start van het jaar al mee begonnen. Het Griftland College in Soest bijvoorbeeld. "Sommigen vonden mij naïef", zegt de rector.
Deel bericht

Lerarentekort | 'Kind uit lage sociale klasse kan niet omhoog klimmen'

15.01.20
Basisscholen in ‘kwetsbare wijken’ van de randstad zijn het meest de dupe van het lerarentekort. Middelbare scholen signaleren dat deze kinderen vaker een leerachterstand hebben in de brugklas.
Deel bericht

Passagiersvliegtuig dumpt brandstof op basisschool in de VS

15.01.20
Op een basisschool in de Amerikaanse stad Los Angeles is een lading brandstof uit een vliegtuig terechtgekomen. Volgens de lokale brandweer zijn zeventien kinderen en negen volwassenen behandeld voor huidirritatie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)