Waarom we het nu wél over zelfdoding moeten hebben

16.01.20
Over jongeren die overlijden door zelfdoding berichten media meestal heel terughoudend, uit angst voor kopieergedrag. Vandaag is een uitzondering: zowel nabestaanden als onderzoekers benadrukken dat we het gesprek erover aan moeten gaan.
Deel bericht

Acht basisscholen stappen preventief over op fleswater uit angst voor lood

16.01.20
Acht Amsterdamse basisscholen hebben grote voorraden aan flessen drinkwater ingeslagen. Kinderen mogen daar voorlopig geen kraanwater drinken, uit angst dat er mogelijk een te hoog loodgehalte in het leidingwater zit.
Deel bericht

Lars (12) spreekt provincie toe over klimaat en clasht met PVV'er Faber (video)

16.01.20
Hij is de jongste die ooit het Gelders provinciebestuur toesprak. De 12-jarige Lars Westra uit Nijmegen staat deze woensdag voor de Gelderse Statendag en laat weten wat hij verwacht van de provinciale bestuurders.
Deel bericht

Blog | ResearchEd2020: De drie grootste kwalen van ons onderwijs

16.01.20
Het hoge percentage laaggeletterden, de daarmee deels samenhangende toenemende kansenongelijkheid en het lerarentekort vormen de grote problemen waar ons onderwijs en eigenlijk onze hele samenleving zich voor geplaatst ziet. Deze problemen uitdagingen noemen lost niets op al behoort het...
Deel bericht

Omstreden Hindoeschool zoekt onderdak bij bestuur Lucas Onderwijs

16.01.20
De VAHON Algemene Hindoe Basisschool wil verder onder het bestuur van Lucas Onderwijs, een van de grootste schoolbesturen van ons land. De ouders van de school hebben daar woensdagavond mee ingestemd.
Deel bericht

Christelijke school VS stuurt tiener weg om regenboogtrui en -taart

16.01.20
In de Amerikaanse stad Louisville is een meisje van haar middelbare school gestuurd vanwege het dragen van een regenboogtrui bij haar verjaardagsfeest, waar ze ook een taart in de kleuren van de regenboog kreeg. Het schoolbestuur nam de maatregel nadat haar moeder een foto ervan op Facebook plaatste.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)