Blog | Rood sein voor onderwijsvernieuwing

20.01.20
Het Nederlandse onderwijs staat voor drie grote problemen. De taal- en rekenvaardigheden hollen achteruit, de kansenongelijkheid neemt toe en het lerarentekort is op heel veel scholen een groot probleem. De minister stelt echter een andere prioriteit, namelijk het doorvoer...
Deel bericht

Voorrang op woonruimte voor onderwijs- en zorgpersoneel in Amsterdam vastgelegd in de Huisvestingsverordening

20.01.20
In Amsterdam hebben we een tekort aan onderwijs- en zorgpersoneel. Om te voorkomen dat dat tekort nog groter wordt, krijgen medewerkers met een huisvestingsprobleem sinds 2018 voorrang op bepaalde sociale en middeldure huurwoningen. Dit begon als een experiment, maar is nu vastgelegd in de Huisvestingsverordening (en dus beleid).
Deel bericht

Congres De Staat van het Onderwijs - 22 april 2020

20.01.20
Woensdag 22 april 2020 vindt het jaarlijkse congres De Staat van het Onderwijs plaats met de presentatie van de bevindingen uit het gelijknamige rapport.
Deel bericht

Ouders in actie om haperend onderwijs voor hun zorgkind

20.01.20
De actiegroep Boze Ouders eist dat de Inspectie van het Onderwijs gaat controleren of scholen genoeg hulp bieden aan leerlingen met psychische en lichamelijke problemen. De groepering heeft bij de inspectie in Utrecht zo'n 500 klachten aangeboden van ouders van zorgkinderen.
Deel bericht

De invloed van cerebrale parese (CP) op het gedrag en de emoties van je kind

20.01.20
Het opvoeden van een kind met cerebrale parese (CP) is niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend. Kinderen kunnen heftig reageren, zijn soms snel overprikkeld of reageren langzamer. Ouders zitten vaak met veel vragen hoe ze omgaan met het gedrag en de emoties van hun kind.
Deel bericht

Minister Slob: ‘Betaal lio-stagiairs conform cao’

20.01.20
Besturen moeten vierdejaars leraren in opleiding voor hun afrondende stage betalen zoals is afgesproken in de cao’s. Onderwijsminister Arie Slob dringt hier bij werkgeversorganisaties PO- en VO-raad op aan.
Deel bericht

Slob mocht bestuur Haga Lyceum niet wegsturen

20.01.20
De aanwijzing van minister Slob dat het bestuur van het Haga Lyceum in Amsterdam moet opstappen, was niet terecht. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam geoordeeld in de zaak die de Stichting Islamitisch Onderwijs had aangespannen.
Deel bericht

Feest op 62 scholen vanwege predicaat Excellente School

20.01.20
Vandaag hebben 62 scholen en schoolsoorten voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs het predicaat Excellente School 2019 gekregen. Zij mogen dit predicaat in principe drie jaar voeren (2020, 2021 & 2022).
Deel bericht

AOb | Veelgestelde vragen staking

20.01.20
Op 30 en 31 januari roepen wij alle leden in het primair en voortgezet onderwijs op om het werk neer te leggen en actie te voeren. Lees hier alles wat je moet weten over deze staking.
Deel bericht

Opinie | Investeer in concurrerende salarissen in publieke sector

20.01.20
Er is iets flink mis wanneer onderwijs-, zorg- en politiepersoneel de noodklok luidt, aldus leraar Mohammed Guellaï, Maar het is op te lossen. Bijvoorbeeld door een beter werkend belastingstelsel.
Deel bericht

Uitspraak Haga Lyceum: hoe zit het met de omstreden school?

20.01.20
Was de aanwijzing van minister Slob, waarin hij eiste dat het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum zou opstappen, terecht? De rechtbank in Amsterdam geeft vandaag antwoord op die vraag.
Deel bericht

Klein Rotterdam wordt een school met 'flexibele start- en eindtijden'

20.01.20
Augustus 2020 gaan de deuren open en valt er voor ouders en basisschoolleerlingen meer te kiezen op schoolgebied. Klein Rotterdam pakt het anders aan dan de meeste scholen. Kinderen zitten in basisgroepen met verschillende leeftijden en werken met thema’s en projecten, binnen en buiten de school.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)