Junior College Moerdijk maakt overgang naar 'grote school' makkelijker

22.01.20
In de Moerdijkzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen is dinsdag het startsein gegeven voor het eerste Junior College binnen de gemeente Moerdijk.
Deel bericht

Thema Koningsspelen 2020: Hand in Hand

22.01.20
Op basisschool De Sterrenwacht in Hellevoetsluis hebben initiatiefnemer van de Koningsspelen, Richard Krajicek, en televisiepresentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker het startsein gegeven voor de achtste editie van de Koningsspelen op vrijdag 17 april.
Deel bericht

Uiteenlopende reacties op plan voor nieuw onderwijssysteem

22.01.20
Onderwijs moet op de schop. Kinderen moeten vroeger beginnen met leren en pas later, rond hun vijftiende, de keuze maken voor hun vervolgopleiding. Schoolsoorten vmbo, havo en vwo verdwijnen op termijn.
Deel bericht

Column | Leraren: helden of klagende softies?

22.01.20
"Leraren klagen veel, maar we moeten juist uitstralen hoe mooi ons vak is." Het betoog van basisschooldirecteur Arjan Verrips komt uit zijn tenen. Hij heeft RTL gemaild dat het tijd is voor een ander geluid.
Deel bericht

Lerarentekort slaat hard toe op Almeerse school voor speciaal basisonderwijs

22.01.20
Eén groep opgeheven, zeven groepen met een vierdaagse schoolweek en deeltijders die voltijd zijn gaan werken om de school draaiende te houden. Bij basisschool De Watertuin in Almere voor speciaal onderwijs slaat het lerarentekort hard toe.
Deel bericht

Onderwijspartij D66 gaat weer terug naar school

22.01.20
Nu D66 in de regering zit, stelt het veel mensen teleur als zelfbenoemde onderwijspartij. D66’ers trekken langs scholen om te zien wat er goed gaat en beter kan.
Deel bericht

Onderwijswetenschapper Louise Elffers pleit al jaren voor een latere schoolniveau-keuze

22.01.20
Deel leerlingen niet op hun twaalfde jaar, maar op hun vijftiende in naar schoolniveau, zegt een brede coalitie van verschillende onderwijspartijen. ‘Het huidige systeem werkt ongelijkheid in de hand’, aldus onderwijswetenschapper Louise Elffers.
Deel bericht

Grote steden vinden Slob te rooskleurig over lerarentekorten

22.01.20
Onderwijsminister Arie Slob schetst een te rooskleurig beeld van het lerarentekort in het basisonderwijs. Dat schrijven de vier grootste steden, ook bekend als de G4, in een brief aan de minister. Volgens Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht lijken de problemen minder groot omdat de huidige tekorten niet zijn meegenomen in de berekeningen.
Deel bericht

Mahlers Digitale Klaslokaal, gratis lespakket voor alle basisscholen

22.01.20
Van 8 tot en met 17 mei 2020 organiseert Het Concertgebouw in Amsterdam voor de derde keer het Mahler Festival. Een eerbetoon aan de beroemde componist: Gustav Mahler. Speciaal voor basisscholen lanceerde Het Concertgebouw samen met 123ZING het digitale lespakket Mahlers Digitale Klaslokaal.
Deel bericht

"Schaf het verschil tussen vmbo, havo en vwo helemaal maar af"

22.01.20
Het plan om kinderen pas in het derde jaar van de middelbare school een definitief schooladvies te geven, gaat lang niet ver genoeg. Dat zegt Roel Krijnen van de Tienerschool in Sneek.
Deel bericht

Scholen Vlieland en Terschelling willen veerdienst tussen eilanden om reistijd te verkorten

22.01.20
De scholen voor voortgezet onderwijs op Vlieland en Terschelling onderzoeken, met nog een aantal andere partijen, de haalbaarheid van een veerdienst tussen beide eilanden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)