Weer Kamervragen over ‘dure zzp’ers’ in onderwijs

24.01.20
CDA-Kamerlid Michel Rog heeft Kamervragen gesteld over 'dure zzp'ers' in het onderwijs. Directe aanleiding daarvoor was een bericht van de Telegraaf. Zijn vragen zijn min of meer een herhaling van vragen van de SP en GroenLinks.
Deel bericht

Ouders en kinderen werven zelf juf of meester met filmpje

24.01.20
Ouders van leerlingen van basisschool De Wereldboom in Amsterdam zijn een actie begonnen om leerkrachten voor de school te werven. Vanaf maart komt de Wereldboom twee leraren tekort en ouders maken zich zorgen.
Deel bericht

Kinderopvang zet eigen problemen even opzij, als het kan

24.01.20
30 procent van de kinderopvangorganisaties kan tijdens de lerarenstaking volgende week donderdag geen extra opvang bieden. 70 procent kan dat dus wel, ondanks het feit dat de kinderopvang een groter personeelstekort heeft dan het basisonderwijs.
Deel bericht

Pabo-studenten nemen lessen basisschool 't Foarhûs over tijdens stakingsdagen

24.01.20
Leerlingen van basisschool ‘t Foarhûs in Drachten hoeven tijdens stakingsdagen niet te vrezen om een les te missen. Eerste- en derdejaars Pabo-studenten nemen de dagen op die dagen over.
Deel bericht

'Universiteit Maastricht moest hackers betalen om gegevens te redden'

24.01.20
De Universiteit Maastricht heeft de hackers die zijn netwerk hadden gegijzeld betaald om te voorkomen grote hoeveelheden onderzoeksgegevens zouden verdwijnen.
Deel bericht

Blog | Waarom behoort het Nederlandse onderwijs niet tot de beste in de wereld?

24.01.20
We leven in een welvarend land. We hebben veel zaken goed voor elkaar. Onze gezondheidszorg is top en onze boeren zijn een voorbeeld voor de wereld. Het onderwijs in Nederland blijft echter ver achter bij de medische en de agrarische sector. Ons onderwijs is gemiddeld genomen matig en de trend is eerder negatief dan positief. Een blog van Tom Braams.
Deel bericht

Op je vingers getikt door een scholier: zij waren een dag de baas

24.01.20
Ruim 400 basisschool- en vmbo-leerlingen verruilden de schoolbanken voor de stoel van de directeur van een grote organisatie. In het project Bazen van Morgen van non-profitorganisatie JINC mochten ze één dag optreden als directeur van bijvoorbeeld een bank, ziekenhuis of vervoersbedrijf. Ook enkele gemeenten, provincies en ministeries deden mee.
Deel bericht

Rotterdam en Utrecht controleren loden leidingen op basisscholen

24.01.20
De gemeenten Rotterdam en Utrecht gaan actie ondernemen tegen loden waterleidingen. Die vormen een gevaar voor zwangere vrouwen en jonge kinderen. Gemeentelijke gebouwen, waaronder basisscholen en kinderdagverblijven, worden op grote schaal gecontroleerd.
Deel bericht

Een derde kinderopvang kan ouders niet helpen bij onderwijsstaking

24.01.20
Een derde van de kinderopvangorganisaties kan tijdens de lerarenstaking geen extra opvang bieden aan ouders. Ze hebben daarvoor niet genoeg personeel, blijkt uit een peiling van de Brancheorganisatie Kinderopvang.
Deel bericht

Nieuwsbrief Basisonderwijs 453

24.01.20
Nieuwsbrief voor het basisonderwijs met deze week onder andere leesversnellers, Mahlers Digitale Klaslokaal, vouwwerkjes voor alle groepen, Tafel diploma en opdracht-tekenbladen Winter.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)