Slootje springen, zandkasteel maken: we doen het te weinig met onze kinderen

13.02.20
Samen in plassen springen, boomhutten bouwen of verstoppertje spelen achter bomen. Ouders willen veel vaker met hun kinderen de natuur in, maar maken er te weinig tijd voor vrij, blijkt uit onderzoek. Terwijl spelen in de natuur juist talloze voordelen heeft.
Deel bericht

Een derde van scholieren na drie jaar op ander niveau dan schooladvies

13.02.20
Spannende dagen voor achtstegroepers: de komende weken krijgen zij hun advies voor de middelbare school. Een belangrijk moment, al is zo'n schooladvies niet in beton gegoten. Vorig schooljaar zat een op de drie derdeklassers op een ander niveau dan de basisschool geadviseerd had. Dat blijkt uit een analyse van de NOS.
Deel bericht

Obsessieve moeder (40) verwoestte leven van kleuterjuf met reeks onterechte beschuldigingen

13.02.20
Een 40-jarige moeder stond gisteren terecht voor het belagen van een kleuterjuf van een school in Antwerpen. Ze had haar ervan beschuldigd haar zoontje van 4,5 jaar te hebben mishandeld. Hoewel de juf dat onmogelijk kon hebben gedaan, bleef de moeder haar lastigvallen en zette ze ook andere ouders tegen haar op. Justitie eiste achttien maanden cel.
Deel bericht

Campagne ‘werken in het onderwijs, de baan van het leven’ van start

13.02.20
Werken in het onderwijs is net zo mooi, heftig, dankbaar en veelzijdig als het leven zelf. Dat is het idee achter de campagne: ‘Werken in het onderwijs. De baan van het leven.’ Diverse partijen, waaronder de AVS, andere vakbonden, gemeenten en het ministerie van OCW willen samen het imago van we...
Deel bericht

Bomberbot. Pilot lesprogramma digitale geletterdheid voor groep 1 t/m 8

13.02.20
Ontwikkel digitale vaardigheden als computational thinking, mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden en informatievaardigheden. Deelname aan de pilot is gratis.
Deel bericht

"Uitgestelde schoolkeus? Dat doen wij al 12 jaar!"

13.02.20
"Heb je het Nordwin College overwogen?", vraagt directeur Jaap van der Heide. Zijn vmbo-school in Buitenpost heeft een uniek onderwijs-aanbod. "Wij bieden maatwerk voor iedere leerling. Van de basisberoepsgerichte leerweg tot en met de theoretische leerweg. Je hoeft in de onderbouw lessen niet te volgen op één niveau, en je kunt hier leren op een manier die bij jouw past."
Deel bericht

'Diversiteit leidt niet per se tot spanning in klas'

13.02.20
Etnische diversiteit op scholen hoeft niet te leiden tot spanning in de klas. Zo nemen klasgenoten van verschillende etniciteit het juist voor elkaar op als ze gepest worden. Dat concludeert Marianne Hooijsma uit onderzoek waarop zij 13 februari promoveert aan de Universiteit van Groningen.
Deel bericht

Nieuw experiment om zorgleerlingen in gewone klas te houden

13.02.20
Er komt een nieuw experiment om leerlingen van speciale en reguliere scholen meer te mengen. Daarmee wil onderwijsminister Slob ontdekken wat er nodig is om meer kinderen die extra hulp nodig hebben in de gewone klassen te houden.
Deel bericht

Schoolbesturen grote steden vragen meer geld voor noodplannen

13.02.20
Schoolbesturen in de grote steden zeggen dat ze veel meer geld nodig hebben dan minister Arie Slob uittrekt voor noodplannen tegen het lerarentekort. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is opgeteld zo'n 60 miljoen euro nodig, zo blijkt volgens de PO-Raad uit doorrekeningen van de noodplannen die schoolbesturen in de drie steden hebben opgesteld.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)