Steeds meer leraren po wisselen van baan

14.02.20
Het percentage leraren basis- en speciaal onderwijs dat overstapt naar een andere baan binnen of buiten het primair onderwijs is in vijf jaar tijd ongeveer verdubbeld. Leraren die het primair onderwijs verlaten doen dat vooral vanwege salaris en werkdruk.
Deel bericht

Onderwijsachterstanden: een veelkoppig monster

14.02.20
‘Er gaat talent verloren omdat er kinderen zijn die niet krijgen wat ze nodig hebben en aankunnen. Gelukkig kunnen jullie er iets aan doen om het beste uit leerlingen te halen, en onderzoek kan hierbij helpen’, zo sprak Monique Volman, hoogleraar onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam op de Conferentie Onderwijsachterstanden.
Deel bericht

Universiteiten kijken neer op de lerarenopleiding

14.02.20
Binnen de universiteit heerst een negatief beeld over de lerarenopleiding, met name binnen de bètafaculteit. Dit zorgt ervoor dat instroom achterblijft en het lerarentekort oploopt. De Universiteit Leiden, Rijksuniversiteit Groningen en de TU Delft hebben onderzocht hoe de instroom in de lerarenopleiding bij de bètavakken, wiskunde, informatica, natuurkunde en scheikunde vergroot kan worden.
Deel bericht

Ruim 11.000 ouders ontevreden over het schooladvies van hun kind

14.02.20
Ruim de helft (56 procent) van de leerkrachten die vorig jaar lesgaven in groep 8 in het basisonderwijs werd geconfronteerd met ouders die ontevreden zijn over het schooladvies van hun kind. Bijna allemaal vonden ze dat advies te laag. Terwijl docenten van middelbare scholen het aantal brugklassers ...
Deel bericht

Een deeltijdbaan houdt de leraar in balans

14.02.20
Politiek Den Haag wil deeltijders verleiden om meer uren te werken in de strijd tegen het lerarentekort. Maar veel leraren in het primair onderwijs kiezen bewust voor een drie- of vierdaagse werkweek. “Dat beleid kan averechts uitpakken.”
Deel bericht

Koninklijk Concertgebouw Concours 2020

14.02.20
Voor jongeren tussen de 9 en 14 jaar organiseert het Concertgebouw ook dit jaar weer een concours. Tot en met 20 april kunnen kinderen zich aanmelden. Bijzonder is dat alle inzenders op 30 mei een workshop mogen meemaken in het Concertgebouw. Ook wordt uitgelegd hoe je via YouTube een filmpje in kunt sturen met daarop het muziekstuk waarmee men mee wil doen.
Deel bericht

Studiemiddag 'Operatie Nachtwacht'

14.02.20
Het Rijksmuseum Amsterdam organiseert op 26 maart wel een heel bijzondere studiedag. Bèta/science-docenten worden uitgenodigd kennis te nemen van de onderzoekstechnieken die worden toegepast om de conditie van de Nachtwacht te achterhalen. Aspecten als macroscopisch, microscopisch en moleculair onderzoek zullen de natuurkundigen, chemici en science docenten zeker aanspreken. Inloop om 13.30 u.
Deel bericht

Scholen pleiten voor openbaar maken energieverbuik

14.02.20
Bestuurders van scholen en gemeenten pleiten voor het openbaar maken van het energieverbruik van maatschappelijke accommodaties.
Deel bericht

Alleen voor meisjes? Ook steeds meer jongens dragen make-up

14.02.20
Als je vaak op social media zit, dan zie je het vast weleens: jongens en mannen die laten zien hoe zij make-up dragen. Volgens make-up experts is het zelfs een trend.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)