Hogescholen en universiteiten staken onderwijs in strijd tegen coronavirus

11.03.20
Tot 1 april vindt er met onmiddellijke ingang geen onderwijs meer plaats op locaties van hogescholen en universiteiten. Dit geldt voor zowel onderwijsactiviteiten als tentamens.
Deel bericht

Alfa’s kunnen niet geloven in succes en bèta’s niet in mislukking

11.03.20
De alfa’s schieten zichzelf te vaak in de voet en universiteiten hebben het onderwijs verwaarloosd, vindt universiteitshoogleraar Nederlandse Letterkunde en voormalig KNAW-president Frits van Oostrom (UU).
Deel bericht

Column | Eindtoets - De leraar zit er weleens naast

11.03.20
Toen in groep 8 de resultaten van de eindtoets bekend werden gemaakt, was mijn meester heel stellig: zo’n toets kon er weleens naast zitten. Sommige kinderen hadden het slechter gedaan dan verwacht en sommige kinderen beter.
Deel bericht

Schoolkantine is gezonder geworden, maar directe omgeving van school niet

11.03.20
Het eten in veel schoolkantines is de laatste jaren gezonder geworden, maar in de directe omgeving van scholen gaat het juist de verkeerde kant op. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Locatus.
Deel bericht

De sterke rekenaar zit dikwijls op de gang

11.03.20
Het klopt dat Nederland een middenmoter is in termen van rekenprestaties, maar er gaat een nog veel interessanter verhaal schuil achter de cijfers. Want alhoewel nagenoeg geen enkele leerling onderpresteert, is er ook weinig aandacht voor de sterke rekenaar. Valt daar wat aan te doen?
Deel bericht

Continu crisisoverleg op Brabantse scholen: open blijven of sluiten?

11.03.20
Brabantse scholen voeren momenteel continu crisisoverleg met één vraag centraal: is het nog verantwoord om op deze manier onderwijs aan te bieden? Uitsluitsel daarover volgt vaak pas op het allerlaatste moment, in de hoop op een uiterste lapmiddel. ,,Het is een gatenkaaspuzzel.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)