Virologen van UMCG verwachten dat scholen maandag dicht gaan: 'Juist op dit moment heeft het nog zin'

14.03.20
Virologen Bert Niesters en Alex Friedrich van het UMC Groningen verwachten dat maandag de scholen in Nederland ook dicht gaan.
Deel bericht

Morgen overleg kabinet met specialisten en onderwijs over openblijven scholen

14.03.20
Het ministerie van Volksgezondheid houdt morgen overleg met de Federatie Medisch Specialisten, organisaties van ziekenhuizen en het RIVM.
Deel bericht

Sehraz (16) uit Breda ligt door coronavirus op intensive care, familie waarschuwt: 'Neem dit serieus'

14.03.20
Een 16-jarige jongen uit Breda is besmet met het coronavirus en ligt op dit moment op de intensive care van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Dat bevestigt de GGD na vragen van RTL Nieuws.
Deel bericht

Federatie Medisch Specialisten: 'Sluit per direct alle scholen'

14.03.20
Alle scholen moeten per direct dicht. Die oproep doet de Federatie Medisch Specialisten (FMS). Volgens deze overkoepelende organisatie, die zo'n 22.000 specialisten en instellingen vertegenwoordigt, is er niet genoeg bewijs dat kinderen het coronavirus niet kunnen overdragen.
Deel bericht

Blog | Thuis online leren tijdens de Corona-crisis

14.03.20
10 praktische tips  Begin deze eeuw experimenteerden wij bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden in het gebruiken van digitale online-middelen op de Waddeneilanden. We noemden het project de Waddencampus. Op de Friese Waddeneilanden bestond op de kleine VO-scholen voor een aantal ...
Deel bericht

‘Als de scholen dichtgaan, dan is dat zo. Wij vangen dat thuis wel op’

14.03.20
Op het schoolplein van de Koningin Wilhelminaschool in Leeuwarden hielden ouders er gisteren rekening mee dat ze er voorlopig voor het laatst stonden. Toch waren ze blij dat de school open was.
Deel bericht

Onderwijs in coronatijd: prioriteit groep 8 en eindexamenklassen

14.03.20
Scholen blijven in principe open, maar mogen in uitzonderlijke gevallen hun deuren sluiten. Bij het geven van onderwijs krijgen groep 8, eindexamenklassen en kinderen van ouders met een baan in de zorg de prioriteit.
Deel bericht

Scholen blijven binnen wettelijke grenzen van burgerschap

14.03.20
De Inspectie van het Onderwijs heeft op scholen vrijwel geen situaties aangetroffen die in strijd zijn met basiswaarden van de democratische rechtsstaat. Dat geldt ook voor het gebruikte lesmateriaal. Dat blijkt uit een onderzoek naar burgerschap in het onderwijs.
Deel bericht

Blog | Opkomst van de meritocratie

14.03.20
Door Johan Copier weigeren om luizenmoeder te zijn. Ik vind het asociaal om als goed opgeleide vrouw op school luizen te vangen, iets wat elke ongeletterde bijstandstrekker ook zou kunnen doen. Om die reden vind ik dat je als carrièrevrouw niet j...
Deel bericht

Opinie | Nederland op slot! En de scholen open?

14.03.20
Het openhouden van de scholen betekent dat er opzichtig, ongenuanceerd en met veel dedain met twee maten wordt gemeten door onze belangrijkste gezagspersonen. De scholen fungeren als veredelde opvangplek.
Deel bericht

School mag sneller sluiten als les maar doorgaat

14.03.20
Scholen worden niet langer afgerekend op het openhouden of sluiten van hun deuren, maar op het doorgaan van hun onderwijs. Dat kan soms ook thuis, of in nog andere vorm. Zo hoopt het kabinet de scholen voorlopig de ruimte te geven om de coronacrisis te doorstaan
Deel bericht

Alle scholen en kinderdagverblijven dicht in Nedersaksen

14.03.20
Net over de grens in Duitsland gaan alle scholen, hogescholen en kinderdagverblijven wél dicht vanwege het coronavirus. De deelstaat Nedersaksen heeft bepaald dat de deuren op slot gaan, tot 18 april. De Osterferien, de Duitse paasvakantie, is daarbij inbegrepen.
Deel bericht

De coronacrisis vraagt om ander onderwijs dan normaal

14.03.20
De gezondheidsrisico’s voor kinderen en jongeren zijn laag. Kinderen en jongeren spelen een geringe rol in het voortgaan van de uitbraak van het virus. Het advies van het RIVM blijft staan. De voortgang van onderwijs aan kinderen en jongeren is heel belangrijk, of ze nu thuis zitten of op school. In deze crisistijd moet daarbij worden nagedacht over andere manieren om het beste onderwijs te organiseren.
Deel bericht

Helft ouders vindt openhouden scholen slecht idee

14.03.20
50 procent van ouders vindt het een slecht idee dat de scholen worden opengehouden ondanks de coronacrisis. 37 procent vindt dat een goed idee en 13 procent weet het niet. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond onder ruim 3000 mensen.
Deel bericht

Veel middelbare scholen gaan toch dicht

14.03.20
Een nog onduidelijk aantal middelbare scholen gaat dicht. Dat laat de VO-raad, een koepelorganisatie van het voortgezet onderwijs, weten. Om hoeveel scholen het gaat is niet bekend, maar het gaat volgens de organisatie om een minderheid van de scholen.
Deel bericht

Scholen SO Fryslân dicht

14.03.20
Alle zeven scholen van SO Fryslân sluiten vanaf maandag 16 maart t/m 31 maart (of tot nader order) de deuren. Dat heeft SO Fryslân per brief bekendgemaakt aan de ouders van de kinderen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)