Videoboodschap minister Van Engelshoven & Slob

19.03.20
Videoboodschap minister Van Engelshoven & Slob op YouTube. 'Duizendmaal dank. We denken aan jullie.'
Deel bericht

Thuiswerken met drie kinderen: 'Ik ben kapot' (video)

19.03.20
Het zijn pittige dagen voor moeder Anne Jet Holtrop. Ze zit thuis met haar drie kinderen van 6, 8 en 10 jaar oud. Ze moet ze lesgeven, maar ondertussen ook haar eigen werk afmaken.
Deel bericht

Kindertelefoon veel gebeld: 'Belangrijk als kinderen hun zorgen kunnen delen'

19.03.20
Veel kinderen maken zich zorgen over het corona-virus. Dat merken ze ook bij De Kindertelefoon. Zij hebben per dag zeker 1500 gesprekken met kinderen die bezorgd zijn en veel vragen hebben.
Deel bericht

Leiden en Maastricht schrappen fysiek onderwijs tot de zomer

19.03.20
De Universiteit Leiden en de Universiteit Maastricht schrappen al het fysieke onderwijs voor de rest van dit studiejaar. Ook andere universiteiten en hogescholen houden daar rekening mee.
Deel bericht

Eindexamens spannender dan ooit: leerlingen balen van onzekerheid door de coronacrisis

19.03.20
Scholen voor het voortgezet onderwijs werken zich uit de naad om leerlingen weer les te kunnen geven. Veel lessen gaan online. Voor eindexamenleerlingen is het helemaal spannend, want het centraal schriftelijk examen begint op 7 mei. Maar veel jongeren moeten nog schoolexamens maken.
Deel bericht

Thematitels Kinderboekenweek 2020

19.03.20
Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Breng geschiedenis tot leven en ontdek werelden van vroeger. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. De thematitels zijn bekend.
Deel bericht

Lerarenontwikkelsfonds aanvraag 2020/2021

19.03.20
Heb jij een idee voor een innovatie om het onderwijs te verbeteren? Wil jij werken aan je eigen ontwikkeling en krachtig leraarschap? Leraren uit mbo, vo, po en so kunnen in 2020 weer een LOF-aanvraag doen om in aanmerking te komen voor subsidie, begeleiding en een netwerk van andere LOF-leraren.
Deel bericht

'Als we straks deze online-ervaring hebben, zal de schroom voor digitaal onderwijs zijn verdwenen'

19.03.20
Digitaal onderwijs: docenten en leerlingen zullen er sneller aan moeten wennen dan gedacht. Bij het Friesland College overheerst optimisme.
Deel bericht

Van basisschool tot universiteit: zo beïnvloedt de coronacrisis het onderwijs

19.03.20
Geen eindtoets, online colleges en uitgestelde schoolreisjes: van basisschool tot universiteit ondervinden leerlingen en studenten gevolgen van de coronacrisis. Hoe ziet de rest van hun schooljaar eruit?
Deel bericht

Stages en examens gaan waar mogelijk door in mbo

19.03.20
In het mbo gaan de examens en stages van studenten ook zoveel mogelijk door. Dat laat onderwijsminister Ingrid van Engelshoven weten. Wel moeten scholen zich aan alle veiligheidsmaatregelen van het RIVM houden en examens bijvoorbeeld online afnemen.
Deel bericht

'Coronavirus kán dagenlang 'overleven' op plastic en roestvrij staal'

19.03.20
Amerikaans onderzoek laat zien dat het coronavirus onder ideale omstandigheden tot wel 72 uur intact blijft op oppervlakten van plastic en roestvrij staal. In heel kleine druppeltjes in de lucht, zogeheten aerosolen, kan het een paar uur 'overleven'. De huidige hygiëneadviezen sluiten daar goed bij aan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)