Scholen gaan open om laatstejaars schoolexamens te laten maken

17.03.20
Leerlingen die in het laatste jaar van hun middelbare school zitten, kunnen toch naar school om hun schoolexamens te maken. Zieke leerlingen of scholieren die in quarantaine zitten, mogen niet naar school komen. Zij mogen de schoolexamens later maken, tot vóór de start van het centrale eindexamen. Als die examens door de coronacrisis toch niet door kunnen gaan, wordt dat uiterlijk 6 april besloten.
Deel bericht

Project: Burgerschap op de Basisschool

17.03.20
Goed burgerschapsonderwijs vraagt het bouwen van een eigen verhaal. Vanuit uw visie en context vormt zich de invulling van de wettelijke burgerschapsopdracht. Zodat leerlingen na hun basisschooltijd kennis hebben van en respect hebben voor de basiswaarden van onze samenleving, maar bovenal dat ze hier heel veel uren mee geoefend hebben.
Deel bericht

Blog | Online lesgeven in Beijing

17.03.20
Je denkt vast: niet weer een artikel over het coronavirus! Helemaal begrijpelijk. Toch zie ik in Nederland iets gebeuren wat ik ook in China van dichtbij heb meegemaakt. Het begint met een simpel afgelast evenement, maar langzamerhand komen er steeds stevigere maatregelen. .
Deel bericht

Netflixen? Helaas, het huiswerkpakket komt

17.03.20
Vol plichtsbesef en met groot enthousiasme storten scholen zich op hun taak: onderwijs bieden. Nu dat tot en met 6 april niet op school mag, gebeurt dat online en met huiswerkpakketten.
Deel bericht

Kinderopvang | ‘Normaal zitten alle groepen vol, nu is het een spookhuis’

17.03.20
Surrealistische taferelen op de kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang. Puilen de groepen bij het begin van de week normaal gesproken uit van de 0- tot 12-jarigen, deze maandag hebben de paar kinderen het rijk alleen.
Deel bericht

‘Het onderwijs zit nu in een snelkookpan’

17.03.20
Limburgse middelbare scholen worden door het coronavirus gedwongen snel te innoveren. „Het is spannend en hectisch, maar je wordt creatief.”
Deel bericht

Met thuistasjes en digitaal klaslokaal gaan scholen de corona-weken in

17.03.20
Corona-vakantie? Vergeet het maar. Scholen in het basis- en voortgezet onderwijs werken er keihard aan om de lessen zo snel mogelijk weer te hervatten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)