Cao primair onderwijs beschikbaar

30.03.20
De cao voor het primair onderwijs (po) is af en beschikbaar. Vanaf vandaag kun je het hele cao-boekje downloaden op de website en alle afspraken bekijken. Afgelopen december maakten de bonden bekend dat een onderhandelaarsakkoord was bereikt.
Deel bericht

Resultaten peiling PO-Raad naar de opvang leerlingen

30.03.20
58 procent van de schoolbesturen ontvangt nu meer leerlingen voor opvang dan afgelopen week. Ook geeft 43 procent aan dat de opvang van kwetsbare leerlingen in de gemeente is opgestart. Dit en meer blijkt uit onze tweede peiling naar de opvang van leerlingen.
Deel bericht

Kabinet gaat coronamaatregelen verlengen

30.03.20
Het kabinet wil de coronamaatregelen die aanvankelijk tot 6 april gelden verlengen. Dat melden Haagse bronnen aan RTL Nieuws. Hoelang de verlenging duurt, is niet bekend. De crisiscommissie van het kabinet hakt morgen de knoop door. Verlenging van de maatregelen betekent dus dat de scholen, horeca en restaurants langer gesloten blijven.
Deel bericht

Zorgen over niveauverschil thuislerende kinderen: 'Verschillen straks groot'

30.03.20
Het kabinet praat vandaag over de vraag of de scholen na 6 april weer open kunnen. Volgens minister Slob is dat niet waarschijnlijk. Ondertussen groeit bij scholen de zorg dat sommige kinderen een grotere achterstand oplopen dan de rest van hun klas, omdat ouders om verschillende redenen niet kunnen helpen of omdat ze thuis geen laptop en wifi hebben.
Deel bericht

Game-oproep RamVrie! (= Helemaal Vrij)

30.03.20
Team RamVrie! heeft de VRIJHEIDSkwartetGAME RamVrie! ontwikkeld. Naast de werelden thuis en school, leven kinderen en jongeren in de werelden van internet, sport, muziek, televisie en cultuur. Wat betekent vrijheid voor hun idolen?
Deel bericht

Amsterdam stelt laptops beschikbaar voor thuisonderwijs

30.03.20
Amsterdam stelt laptops en wifi-hotspots beschikbaar aan leerlingen die thuis niet beschikken over de juiste middelen om onderwijs op afstand te volgen. Zo kunnen ook deze leerlingen op een goede manier thuisonderwijs volgen en contact houden met hun docenten en klasgenoten. Met deze noodmaatregel wordt genomen om kansenongelijkheid tegen te gaan
Deel bericht

Blog | Brief aan de Minister

30.03.20
Geachte heer Slob,  Als schoolleider in deze onzekere Coronatijd is wachten tot dinsdag 31 maart niet fijn. We moeten op school alle zeilen bijzetten om het voor leerkrachten behapbaar te houden, om ouders tegemoet te kunnen komen om iedereen te woord te kunnen staan, om onlinezaken te regelen,...
Deel bericht

'Digitale leermiddelen komen nu in sneltreinvaart'

30.03.20
O.b.s. De Driemaster Hardinxveld-Giessendam houdt zich door de coronacrisis, net als veel andere scholen, momenteel bezig met digitale leermiddelen. Videobellen, chatten, op afstand opdrachten online zetten: er wordt volop onderwijs op afstand gegeven bij De Driemaster.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)