Meer onderzoek nodig naar sterfte van kinderen door covid-19

02.04.20
Een 12-jarig meisje uit Belgiƫ, een 13-jarige jongen uit Londen en een baby van 6 maanden in de Verenigde Staten kwamen de afgelopen dagen om het leven door covid-19. En zo waren er deze week meer berichten. Neemt het sterftecijfer onder kinderen toe, of hebben deze kinderen statistisch gezien enorme pech gehad?
Deel bericht

Ruim 80 procent Amsterdamse groepachters geplaatst op eerste voorkeursschool

02.04.20
Ruim 80 procent van de Amsterdamse kinderen uit groep acht is ingeloot bij zijn of haar school van eerste voorkeur. Dat werd donderdagmiddag bekend bij de uitslag van de Centrale Loting & Matching.
Deel bericht

Honderden leerlingen 'kwijt' in Den Haag, opvang op school in de knel

02.04.20
Van honderden leerlingen die thuis les zouden moeten krijgen, is niet bekend waar ze zijn. Ze hebben geen contact meer met hun school. Alleen al in Den Haag en omgeving zijn dat er bijna vierhonderd. Bovendien kunnen scholen vaak geen goede opvang bieden aan tientallen kwetsbare leerlingen die wel naar school mogen. Dat blijkt uit een rondgang langs scholen en gemeenten in onze regio.
Deel bericht

Inspectie past toezicht tot de zomervakantie aan

02.04.20
Met groot respect ziet de Inspectie van het Onderwijs hoe onderwijsbesturen en scholen/instellingen zich inspannen om in de huidige moeilijke omstandigheden het onderwijs zo goed mogelijk in te richten en overeind te houden. De inspectie past haar toezicht op de situatie aan. Daar waar dat nodig is ...
Deel bericht

Thuiswerkopdrachten voor praktijkonderwijs en vso (arbeid)

02.04.20
Juist nu scholen dicht zijn en het onderwijs door moet gaan, zijn zinvolle onderwijsactiviteiten die thuis gedaan kunnen worden voor leerlingen hard nodig. Om die reden heeft SLO vijf taakkaarten ontwikkeld met diverse thuiswerkopdrachten, specifiek voor leerlingen (vanaf 12 jaar) in het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs (uitstroom arbeid).
Deel bericht

6.800 leerlingen zonder computer krijgen laptop om thuis te kunnen werken

02.04.20
Ruim 6.800 leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs krijgen deze week een laptop om thuis te kunnen werken. Dat zegt Sivon, een samenwerkingsverband van schoolbesturen, donderdag in gesprek met NU.nl.
Deel bericht

Scholieren en studenten ervaren meer discriminatie

02.04.20
Het aantal Nederlanders dat discriminatie ervaart in het onderwijs is in vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). In 2013 ging het om 8 procent van alle studenten en scholieren, in 2018 om 15 procent.
Deel bericht

'Bepaalde coronamaatregelen mogelijk nog maanden van kracht'

02.04.20
Een groot deel van de maatregelen tegen het coronavirus zal hoogstwaarschijnlijk nog maanden van kracht zijn. Dat leiden virologen van drie universiteiten af uit de statistieken van het RIVM. "Ik denk dat er op zijn vroegst pas in juli misschien weer wat ruimte komt", zegt Mariet Feltkamp van het LUMC Leiden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)