Kinderen zien op online les hoe docente mishandeld wordt, slachtofferhulp voor leerlingen

04.04.20
Een docente van ISW Hoogeland in Naaldwijk is gisteren slachtoffer geworden van huiselijk geweld terwijl zij via een videoverbinding les gaf aan een klas. Dat heeft de school per brief aan ouders en verzorgers van leerlingen laten weten.
Deel bericht

Kamerbrief over noodopvang, afstandsonderwijs en kwetsbare leerlingen

04.04.20
Minister Arie Slob (Onderwijs) informeert de Tweede Kamer via een brief over het onderwijs op afstand tijdens de coronacrisis. In de brief gaat hij in op de noodopvang, onderwijskwaliteit, kwetsbare leerlingen en de noodopvang gedurende de meivakantie. De minister spreekt in zijn brief nogmaals waardering uit voor alle medewerkers in het onderwijs
Deel bericht

Devices nodig? Meld je dan nu bij SIVON

04.04.20
PO-Raad, VO-raad, SIVON, de ministeries van OCW, EZK en BZK, de Alliantie Digitale Samenleving en NLDigital werken samen om maatschappelijke initiatieven en donaties van bedrijven te koppelen aan de vraag naar devices in het primair en voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Melding ongeoorloofd verzuim niet nodig

04.04.20
Scholen hoeven geen verzuimmeldingen te doen zolang de scholen zijn gesloten in verband met het coronavirus. Ook niet wanneer er afstandsonderwijs wordt aangeboden en een leerling het programma niet volgt. Verzuim mag wel gemeld worden als dat in het belang van de leerling is.  
Deel bericht

“Afstandsleren: Je moet vooral dingen anders doen, dan niet doen”

04.04.20
Acht vragen aan Wilfred Rubens over leren op afstand Wilfred Rubens is deskundige op het gebied van wat hij noemt technology enhanced learning. Hij heeft de afgelopen jaren regelmatig gepubliceerd over leren op afstand.
Deel bericht

Help jij scholen ook kwetsbare leerlingen bij de les te houden?

04.04.20
Je bent geen docent en ook geen huiswerkbegeleider. Je bent een maatje die, door drie keer per week een half uurtje te (video-)bellen, een leerling wat extra aandacht kan geven. Dit zijn leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar die onderwijs volgen op vmbo-tl, havo of vwo-niveau.
Deel bericht

Ook dit jaar weer meer leerlingen voor examen Chinees

04.04.20
Dit jaar leggen 232 leerlingen het eindexamen Chinees af, veel meer dan vorig jaar (196). Het vak is in tien jaar uitgegroeid tot de vijfde vreemde taal op het vwo.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)