Les op afstand aan groep 1 en 2, focus en inrichting

09.04.20
Afgelopen week publiceerde de PO-Raad de kaart ‘les op afstand, focus en inrichting’. Deze kaart biedt scholen een handvat om aan de hand van de eigen onderwijsmethoden leerdoelen te prioriteren om het onderwijs op afstand voor lezen, taal en rekenen voor groep 3 t/m 8 vorm te geven. Nu is er ook een tweede kaart beschikbaar. Deze richt zich op les op afstand aan groep 1 en 2.
Deel bericht

Column | ‘Laat het nieuwe schooljaar in januari beginnen’

09.04.20
Oud-docent Bert Betgen heeft een voorstel voor het onderwijs in Nederland, nu de scholen al een paar weken dicht zijn. ‘Laat het nieuwe onderwijsjaar beginnen in januari 2021.’
Deel bericht

Maatregelen Vervangingsfonds om scholen tegemoet te komen

09.04.20
Naar aanleiding van vragen uit het onderwijsveld over het coronavirus in relatie tot de bekostiging van vervanging heeft het Vervangingsfonds (Vf) een aantal maatregelen uitgewerkt om de onderwijssector tegemoet te komen in deze moeilijke periode. Zo wordt vervanging van werknemers, die in verband m...
Deel bericht

Pandemieën horen erbij – en bepalen vaak genoeg de loop van de wereldgeschiedenis

09.04.20
Pandemieën hebben meer dan eens een hoofdrol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Soms met grote gevolgen. ‘Epidemieën leggen zwakten in onze samenlevingen bloot.’
Deel bericht

Cao-akkoord in voortgezet onderwijs: ruim 3 procent loon erbij

09.04.20
De vakbonden en werkgevers in het voortgezet onderwijs hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. De lonen gaan met 3,35 procent omhoog en salarissen en salarisschalen worden met terugwerkende kracht per 1 maart verhoogd met 2,75 procent, melden vakbonden CNV Onderwijs en AOb.
Deel bericht

Google doet videobeldienst Zoom in de ban vanwege veiligheidsrisico’s

09.04.20
Google heeft zijn medewerkers verboden om nog langer met videochatplatform Zoom te werken. Het programma zou teveel veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.
Deel bericht

Thuiswerk zorgt nu voor stress, maar eerste positieve signalen zijn zichtbaar

09.04.20
Door de coronacrisis zitten we plots midden in het grootste thuiswerkexperiment ooit. Dat heeft de afgelopen weken bij veel mensen voor extra stress gezorgd, maar nu klinken er ook voorzichtig positieve geluiden. Levert dit op de lange termijn iets op?
Deel bericht

Stimuleringsbijdragen in coronatijd: Challenge #NLmediawijs nu geopend

09.04.20
Kom als netwerkpartner(s) met een initiatief waarmee je mensen in deze coronacrisis (en daarna) extra ondersteunt op het gebied van mediawijsheid, en maak kans op een stimuleringsbijdrage. Het bericht Stimuleringsbijdragen in coronatijd: Challenge #NLmediawijs nu geopend verscheen eerst op Mediawijz...
Deel bericht

Spanning in pleeggezinnen door coronamaatregelen

09.04.20
In pleeggezinnen lopen spanningen op doordat de structurerende invloed van onderwijs en kinderopvang is weggevallen en doordat veel aanvullende zorg is aangepast of stopgezet. Dat blijkt uit een enquête van de Nederlandse Vereniging van Pleeggezinnen (NVP), het Landelijk Overleg PleegOuderRaden (LOPOR) en de Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland.
Deel bericht

Meeste scholen hebben alle leerlingen in beeld, toch met 5200 geen contact

09.04.20
De meeste basisscholen en middelbare scholen weten waar al hun leerlingen zijn, maar met 5200 leerlingen is er geen contact. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder 968 schoolleiders.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)