Slob: we moeten het woord 'coronadiploma' niet meer gebruiken

10.04.20
Als het aan onderwijsminister Slob ligt, gebruikt vanaf nu niemand meer het woord 'coronadiploma' voor het middelbareschooldiploma van dit jaar. "Dat is een vals frame en moeten we echt niet doen", zegt Slob. "Middelbare scholieren krijgen ook dit jaar een volwaardig diploma, waarmee je toegang hebt tot het mbo, hbo of de universiteit."
Deel bericht

Doek valt voor jongerenkrant 7Days

10.04.20
Jongerenkrant 7Days houdt op te bestaan. De krant voor jongeren van 12 tot 18 jaar oud ontstond eind 2009 vanuit het kleine broertje Kidsweek. Met het stopzetten van 7Days verdwijnen zeven banen op de redactie van uitgeverij Young & Connected, dat onderdeel is van Sijthoff Media.
Deel bericht

Kennisnet: ‘Zoom gebruiken? Kies een veiliger alternatief’

10.04.20
Toen bekend werd dat scholen hun deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus, gingen leraren direct op zoek naar mogelijkheden voor les op afstand. Om hun leerlingen in beeld te houden gebruiken ze videochats. Op een veel gebruikte app, Zoom, is steeds meer kritiek. De app zou onveilig zijn en he...
Deel bericht

Gestrande leerlingen steken oceaan over op schip: 'Iedereen is supertrots'

10.04.20
Vlak voordat de coronacrisis wereldwijd uitbrak vertrokken 25 Nederlandse scholieren naar Sint-Maarten. De leerlingen, tussen 14 en 17 jaar, zouden daar aan boord van een schip een lesprogramma volgen over natuur en duurzaamheid. Zes weken lang zouden ze langs de Bovenwindse Eilanden, Jamaica en Cuba varen aan boord van het Friese zeilschip Wylde Swan.
Deel bericht

Blog | In Canada: 5 – 10 uur werken per week in groep 1-8

10.04.20
Mijn favoriete link in het uitgebreide overzicht van Kees Vernooy naar aanleiding van de Coronacrisis is die met nationale buitenlandse voorbeelden. Veel is te vinden op de site van de NCCE, het National Center for Education and the Economy, een Amerikaanse organisatie in Washington DC....
Deel bericht

Kinderboek De Gorgels van Jochem Myjer wordt verfilmd

10.04.20
Het kinderboek De Gorgels van cabaretier Jochem Myjer wordt verfilmd, blijkt uit een bericht van het Filmfonds. De nieuwe jeugdfilm krijgt een bijdrage voor de ontwikkelingsfase.
Deel bericht

Hoe gaan scholen zich aanpassen aan de 1,5 meter-economie?

10.04.20
Amsterdamse basisscholen werken voorzichtig aan scenario’s voor het moment dat ze weer open mogen. Al ligt bijna alles nog open, een ding is zeker: ‘Je kunt niet zomaar op de oude voet verdergaan.’
Deel bericht

Leraar in coronatijd: ‘Uit elke crisis komen ook goede dingen voort’

10.04.20
Het basisonderwijs is vanwege de coronacrisis van het ene op het andere moment helemaal anders ingericht. Hoe ziet de werkdag van een leerkracht er nu uit?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)