Basisonderwijs per 8 juni definitief 100 % open

03.06.20
In de persconferentie van woensdagavond 3 juni bevestigde premier Mark Rutte ook dat de basisscholen per 8 juni weer voor 100 % open kunnen. Het eerder genomen besluit kan doorgaan omdat uit onderzoek van het RIVM blijkt dat er geen enkele belemmering is om het onderwijs weer volledig te hervatten.
Deel bericht

Kinderen spelen beperkte rol in verspreiding coronavirus, concludeert RIVM

03.06.20
Kinderen spelen geen belangrijke rol bij de verspreiding van het coronavirus. Dit concludeert het RIVM op basis van de eerste resultaten van een onderzoek naar de besmettelijkheid van kinderen. Onderzoekers volgden 54 gezinnen met een of meer coronapatiënten.
Deel bericht

Buddy Tegenbosch wint Prijs van de Jonge Jury 2020 met Match

03.06.20
Buddy Tegenbosch heeft woensdag de Prijs van de Jonge Jury 2020 gekregen voor zijn boek Match. De auteur ontving de prijs van het leesbevorderingsprogramma voor twaalf- tot zestienjarigen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs tijdens een online televisie-uitzending.
Deel bericht

Basisschool in Den Haag sluit deuren vanwege coronagevallen bij leerkrachten

03.06.20
Basisschool De Springbok in de Haagse wijk Transvaal heeft de deuren gesloten vanwege twee positieve coronagevallen bij leerkrachten. Zeven leerlingen hebben symptomen van corona. Zij moeten nog getest worden. Dat bevestigt koepelorganisatie De Haagse Scholen aan Omroep West.
Deel bericht

Meer oog voor de jonge mantelzorger

03.06.20
Eén op de vijf jongeren zorgt thuis voor een familielid. Door de coronacrisis komt er nog meer op hun bordje. Om opleidingen hier op te attenderen is er tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, van 1 tot 7 juni, een speciale toolkit beschikbaar.
Deel bericht

Kamer wil ook na corona studenten uit de spits weren

03.06.20
De Tweede Kamer wil dat ook na de coronacrisis de lestijden van onderwijsinstellingen aangepast blijven. Daarnaast hebben planbureaus het kabinet geadviseerd om het OV-recht van studenten tijdelijk in te perken.
Deel bericht

Middelbare scholen willen duidelijkheid coronamaatregelen na zomervakantie

03.06.20
Scholen in het voortgezet onderwijs willen meer duidelijkheid van het kabinet over de coronamaatregelen na de zomervakantie, laat de VO-raad weten. Scholen zijn net weer voor het eerst open, waarbij leerlingen en docenten anderhalve meter afstand moeten bewaren. Het is onduidelijk of die regel na de zomervakantie ook nog geldt.
Deel bericht

Blog | Na crisis vraagtekens bij huidige vorm passend onderwijs

03.06.20
Durven we met de ervaring die acht weken thuisonderwijs ons opleverden kritisch naar het bestaande passend onderwijs te kijken?
Deel bericht

‘Belangrijke rol leraren bij subsidie voor corona-achterstanden’

03.06.20
Scholen voor basis-, voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie krijgen subsidie voor programma's om corona-onderwijsachterstanden weg te werken. Leraren en docenten spelen een belangrijke rol bij het ontwerpen van die programma's. Subsidie voor de eerste tranche moet voor 21 juni zijn aangevraagd.
Deel bericht

Minister na bezoek aan Hilversumse school: "Deze week duidelijk of basisscholen volledig open gaan"

03.06.20
Er wordt deze week meer duidelijkheid gegeven of basisscholen vanaf volgende week weer volledig open mogen. Dat vertelt minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs vandaag na afloop van een werkbezoek aan het Hilversumse Roland Holst College.
Deel bericht

Middelbare scholieren na eerste dag: het was even wennen

03.06.20
Voor het eerst in maanden zijn middelbare scholieren weer naar school gegaan en in de tussentijd is de wereld ook op school veranderd. Eenrichtingsverkeer in de gangen, aangepaste roosters, lessen thuis en overal desinfectiemiddelen.
Deel bericht

Tevredenheid over eerste schooldag na sluiting

03.06.20
Onderwijsorganisaties kijken tevreden terug op de eerste dag waarop veel middelbarescholieren weer naar school mochten komen, na een wekenlange sluiting. "Wij hebben de indruk dat het goed en volgens plan is verlopen", zegt een woordvoerder van de VO-Raad, de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs. Ook de Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft geen wanklanken gehoord.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)