Edward van de Vendel wint Gouden Poëziemedaille 2020

04.06.20
Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt van Edward van de Vendel heeft gisteren de Gouden Poëziemedaille gewonnen, de prijs voor de beste kinderpoëziebundel die om de twee jaar wordt uitgereikt door Poëziecentrum en CANON Cultuurcel.
Deel bericht

Eindhoven - ‘Geen plek voor twee internationale scholen’

04.06.20
Is er in Eindhoven plek voor één of voor meerdere internationale scholen? De Raad van State boog zich deze week over die kwestie. De scholenstichting SPVOZN, waar de Internationale School Eindhoven (ISE) bij hoort, vecht de status van de internationale afdeling van Saltoschool Reigerlaan aan.
Deel bericht

Landelijk examen-vlagmoment: zo presteerden scholieren vóór corona

04.06.20
Vanwege de coronacrisis werd het centrale examen dit jaar geschrapt, waardoor het eindcijfer van eindexamenkandidaten enkel bepaald werd door de al eerder afgelegde schoolexamens. Vooral voor de examenkandidaten uit Kapelle moet dit een opluchting zijn geweest. In het Zeeuwse dorp scoren leerlingen namelijk consequent een stuk hoger op de schoolexamens dan op hun centrale examens. Dit blijkt uit o
Deel bericht

Alternatief voor verkeersexamen kinderen in groep 8

04.06.20
Veel kinderen uit groep 8 kunnen vanwege de coronacrisis geen praktisch verkeersexamen doen. Veilig Verkeer Nederland heeft voor deze leerlingen een eenmalig alternatief bedacht: de praktijktoets thuis.
Deel bericht

Minister De Jonge: in voortgezet onderwijs ‘iets voorzichtiger’

04.06.20
De regels voor jongeren boven de 12 jaar worden "stap voor stap" iets versoepeld, zegt 'coronaminister' Hugo de Jonge. Maar omdat het coronavirus bij kinderen tussen de 12 en 17 jaar toch sneller om zich heen lijkt te grijpen, is het kabinet voor het voortgezet onderwijs "iets voorzichtiger" met het laten vieren van de teugels dan bij het basisonderwijs.
Deel bericht

Minister Slob tegen geslaagden: 'Zelfs een pandemie heeft je niet gestopt'

04.06.20
Geen spannend telefoontje, geen gala en geen eindexamenfeest: door de coronacrisis is er geen traditionele afsluiting van het examenjaar. Om toch een moment te creëren, riep minister Slob 4 juni uit tot landelijke dag voor alle geslaagde scholieren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)