OCW lanceert nieuwe signaleringswaarde voor reserves bij onderwijsinstellingen

30.06.20
Een nieuwe signaleringswaarde voor reserves bij onderwijsinstellingen is vandaag gelanceerd door het ministerie van OCW. Met dit nieuwe kengetal stijgt het totaalbedrag aan mogelijk bovenmatige reserves in het primair onderwijs in een keer van 2,4% naar 7,9% van de totale baten.
Deel bericht

Coronacrisis zorgt voor opvallend veel geslaagden in Zeeland

30.06.20
Het wordt nu al een 'corona-diploma' genoemd: het diploma uit 2020 dat is gehaald zonder centraal eindexamen. Ook de Zeeuwse scholen hebben dit jaar opvallend weinig gezakten in vergelijking met vorige jaren. De CSW (Christelijke scholengemeenschap Walcheren) spant de kroon. In de voorgaande zeven jaar zakte gemiddeld 9,4 procent van de leerlingen van deze school, in dit coronajaar is dat cijfer plotseling gezakt naar 0,5 procent.
Deel bericht

'Voorkom zelfmoord onder jongeren met screening op scholen'

30.06.20
Zelfdoding onder jongeren kan voorkomen worden als alle scholieren in Nederland zo snel mogelijk worden gescreend op depressiviteit en suïcidaliteit. Dat zegt de stichting 113 Zelfmoordpreventie in NRC. Onderzoekers van die stichting zeggen dat zo'n aanpak in Brabant effect heeft.
Deel bericht

Voor het eerst in vijf jaar zit vaccinatiegraad weer in de lift

30.06.20
Het inenten van kinderen tegen infectieziekten wint aan populariteit. De landelijke vaccinatiegraad in Nederland is voor het eerst in vijf jaar bij vrijwel alle leeftijdsgroepen gestegen.
Deel bericht

Alcoholgebruik bij scholieren daalt niet meer: 'Gerichter beleid nodig'

30.06.20
Na een jarenlange daling is het alcoholgebruik onder scholieren gestabiliseerd. Ook het roken van sigaretten en joints neemt niet meer af, blijkt uit onderzoeken van het Trimbos-instituut, de GGD's en het RIVM.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)