Platform Toekomst van Arbeid wil kindvoorziening 0-6 jaar

02.07.20
Het platform Toekomst van Arbeid, een platform van publieke en private partijen met een breed maatschappelijk draagvlak, wil een voorziening voor kinderen van 0-6 jaar, de speelleerschool, en een brede school voor kinderen van 6-12 jaar. Dit is een van de vele aanbevelingen die het platform doet aan het kabinet voor de toekomst van werk, leren en verzekeren.
Deel bericht

'Hele generatie kinderen dreigt dupe te worden van lerarentekort'

02.07.20
Om het lerarentekort aan te pakken, moeten schoolbesturen en lerarenopleidingen veel beter gaan samenwerken en moeten leraren bij die aanpak worden betrokken. Dat zijn twee van de aanbevelingen in een advies van Merel van Vroonhoven aan de onderwijsministers Slob en Van Engelshoven. Zij werd vorig jaar door Slob aangesteld om onderzoek te doen naar de aanpak van het lerarentekort.
Deel bericht

Onderwijsministers stellen taskforce in voor betere aanpak lerarentekort

02.07.20
Ministers Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) gaan een taskforce instellen die aan een betere aanpak van het lerarentekort moet werken, zo melden ze donderdag in een Kamerbrief.
Deel bericht

Ouders die naar de rechter stapten om schoolkeuze van hun kind krijgen ongelijk

02.07.20
Ouders van 45 achtstegroepers die een kort geding aanspanden om af te dwingen dat hun kinderen naar hun favoriete middelbare school kunnen, hebben woensdagmiddag ongelijk gekregen van de rechter.
Deel bericht

Man die schoolgebouw in Grootebroek binnenreed had conflict met de school

02.07.20
De 55-jarige man die gisteren opzettelijk een schoolgebouw binnenreed, had een conflict had met de school. Dat meldt de politie aan NH Nieuws. Volgens de politie zit er een kind van de man op school, maar was die op dat moment niet aanwezig 'omdat die niet in groep acht zit.' De man was onder invloed van alcohol.
Deel bericht

Kritische Kamer vraagt les van onbevoegde niet mee te tellen als onderwijstijd

02.07.20
In de Tweede Kamer is onrust over de noodplannen tegen het lerarentekort van de grote steden, waardoor basisscholen onbevoegde leraren in kunnen zetten. Een deel van de Kamer wil dat de uren dat er geen echte leraar voor de klas staat, niet wordt meegeteld als onderwijstijd.
Deel bericht

Ruim miljard euro aan reserves bij schoolbesturen

02.07.20
Scholen voor basis- en voortgezet onderwijs hebben samen meer dan een miljard euro aan ‘waarschijnlijk bovenmatig’ eigen vermogen, concludeert de Onderwijsinspectie. In het mbo, hbo en wo zijn de reserves veel lager.
Deel bericht

Buurt geschokt nadat auto school inrijdt tijdens afscheidsmusical: "Dit doet pijn"

02.07.20
Omwonenden, maar ook burgemeester Wortelboer van de gemeente Stede Broec reageren geschokt nadat een auto vanavond is ingereden op een basisschool. Op het moment van het inrijden was een afscheidsmusical van groep 8 bezig.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)