Kamer haalde geld uit lerarenbeurs – en nu is die leeg: wiens schuld is dat?

05.08.20
Ruim 2400 leraren kregen recent te horen dat zij geen beurs krijgen voor een opleiding. Tot verbijstering van de Tweede Kamer is de pot leeg. Het parlement is daar zelf verantwoordelijk voor, maar Kamerleden wijzen naar minister Slob. ‘We zijn op het verkeerde been gezet.’
Deel bericht

Reddingsbrigade wil lessen op school in zeezwemmen: 'We lopen het risico dat meer mensen verdrinken'

05.08.20
De zomers duren langer, de stranden zijn drukker maar ondertussen neemt de zwemvaardigheid van Nederlanders af. Daarvoor waarschuwt de reddingsbrigade. De brigade wil daarom meer aandacht op scholen voor zwemmen in open water.
Deel bericht

"Geef 5000 euro bruto meer aan leerkracht school met achterstanden"

05.08.20
Geef iedere docent die op een Rotterdamse school werkt waar achterstanden zijn, vijfduizend euro bruto extra per jaar. Dat zou er voor kunnen zorgen dat het aantrekkelijker wordt voor leerkrachten om op deze scholen te gaan werken. Dat willen de PvdA en het CDA in de Rotterdamse gemeenteraad.
Deel bericht

In het nieuwe schooljaar krijgen leerlingen in Mexico les via de televisie

05.08.20
Niets fijner dan een beetje relaxed voor de tv hangen, toch? Al zullen kinderen in Mexico hier binnenkort anders over denken. Want alle 30 miljoen schoolgaande kinderen krijgen in het nieuwe schooljaar les via de tv. En dus moeten ze verplicht kijken en krijgen ze toetsen om te zien of ze de tv-lessen goed hebben begrepen.
Deel bericht

Alternatieven voor introductieweken

05.08.20
De introductieweken waarin grote groepen nieuwe studenten de stad leren kennen en samen op ontgroeningskamp gaan, moeten daarom nu anders worden ingericht. Zo kunnen grotere uitbraken hopelijk kunnen worden voorkomen, maar het verschilt nogal per studentenstad welke maatregelen er gelden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)