Voor wie op school niet op zijn plek is, is er Digibende

07.08.20
Niet ieder kind vindt aansluiting op school. Ontwikkelcentrum Digibende wil voorkomen dat jongeren tussen wal en schip vallen. ‘Hier hebben ze het gevoel dat ze in hun natuurlijke habitat verkeren.’
Deel bericht

Friese scholen houden ramen en deuren open

07.08.20
Friese scholen kunnen na de schoolvakantie hun gebouwen voorlopig wel ventileren door ramen en deuren zo veel mogelijk open te houden. Ze kunnen met die ‘natuurlijke ventilatie’ de tijd overbruggen tot er meer informatie is over de risico’s van mechanische ventilatie.
Deel bericht

Jelmer uit Almelo begon op het speciaal onderwijs en kan na zijn hbo-studie overal terecht

07.08.20
Jelmer Eggens (27) moest op zijn zesde naar het speciaal onderwijs. Nu heeft hij zijn hbo-studie landschap- en tuininrichting behaald en krijgt tal van banen aangeboden. Hij moedigt anderen aan ook door te studeren. „Je krijgt veel meer kansen in het leven.”
Deel bericht

UMC Utrecht gaat onderzoek doen naar corona op middelbare scholen

07.08.20
Utrechtse wetenschappers gaan een onderzoek doen naar de verspreiding van corona op middelbare scholen. Deze plekken vormen volgens het UMC Utrecht mogelijk een risico, omdat er veel mensen in kleine ruimtes zitten met slechte ventilatie.
Deel bericht

Zapp stopt met overdreven accenten: 'Past niet meer bij deze tijd'

07.08.20
Misschien heb je Heuvelland Ziekenhuis wel eens gezien op Zapp. Vanaf volgende week wordt dat programma niet meer uitgezonden.De zender wil namelijk geen stemmen met overdreven accenten meer, zoals het nijlpaard in Heuvelland Ziekenhuis. Die praat met een overdreven Surinaams accent.
Deel bericht

‘Als we gepersonaliseerd onderwijs op afstand kunnen geven, waarom dan ook niet in de klas?’

07.08.20
Leren op afstand tijdens de coronacrisis. Hoe ga je daar als school mee om? Basisschool Cascade uit Voorburg greep de situatie aan om een voorsprong te nemen op de eigen plannen voor personalisering van het onderwijs.
Deel bericht

Ouder sleept Maastrichtse school voor de rechter

07.08.20
De versnelde verhuizing van een onderwijsinstelling voor speciaal basisonderwijs in Maastricht heeft donderdagmiddag geresulteerd in een kort geding.
Deel bericht

Is de ‘smoking gun’ in het debat over aerosolen gevonden?

07.08.20
De klimaatsystemen in Nederland veilig maken hoeft niet veel te kosten. Het is een kwestie van instellingen veranderen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)