Minder zieke kinderen en een mild griepseizoen: coronacrisis heeft ook voordelen

08.09.20
Het coronavirus veroorzaakt een hoop medische ellende, maar onderzoekers en artsen zien ook positieve effecten door het vele handen wassen, afstand houden en andere lockdownmaatregelen. Enkele opvallende voorbeelden.
Deel bericht

Vernieuwing scholenopdekaart.nl

08.09.20
Scholenopdekaart.nl is vernieuwd! De website heeft een overzichtelijk en fris design gekregen. Onderwijsjargon is vervangen door begrijpelijke taal en de informatie is nu ook goed leesbaar op een telefoon of tablet. De nieuwe structuur helpt bezoekers om snel de informatie te vinden die ze zoeken.
Deel bericht

Help, mijn kind is verkouden! Naar de opvang of thuishouden?

08.09.20
Op scholen en in de kinderopvang waart het snot al rond sinds de schoolvakanties zijn beëindigd. Het seizoen van de verkoudheid is weer aangebroken nu de ‘r’ in de maand zit. Wat doe je als je kind verkouden is? Thuishouden? Testen?
Deel bericht

Oeso: ‘Handen af van lerarensalarissen’

08.09.20
De corona-pandemie zet de economieën van veel landen onder druk. Maar beleidsmakers moeten niet te snel beslissen om te bezuinigen op lerarensalarissen. Dat stelt de Oeso, de club van rijke industrielanden, in het jaarlijkse Education at a glance dat vandaag is verschenen.
Deel bericht

Behoefteonderzoek leermiddelen: Welke behoeftes hebben scholen bij de keuze van nieuwe leermiddelen?

08.09.20
Met enige regelmaat kiezen scholen voor een nieuwe methode of een nieuw leermiddel. Nog veel vaker zijn ze op zoek naar aanvullende materialen. De behoeftes van scholen op het gebied van leermiddelen veranderen. Het aanbod van uitgeverijen en distributeurs sluit echter niet altijd goed aan op de vraag van scholen en vernieuwen gaat langzaam. De PO-Raad wil hier verandering in brengen.
Deel bericht

Grote actie tegen haat-comments gestart

08.09.20
Gemene opmerkingen over uiterlijk, cultuur of over homo's. Veel jongeren zien het online voorbijkomen, maar weten niet wat ze er tegen kunnen doen. Daarom is vandaag een campagne van start gegaan. De actie heet #datmeenjeniet.
Deel bericht

Scholen kopen commerciële coronatests

08.09.20
Schoolbesturen in Groningen en Drenthe kopen commerciële coronatests. Ze vinden de uitslag van de GGD te lang duren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)