Speciaal onderwijs opgenomen in Gezonde School-aanpak

26.09.20
Een gezonde leefstijl voor alle leerlingen in het speciaal onderwijs. Hoe kunt u als onderwijsprofessional hierbij ondersteunen? Met de Gezonde School-aanpak voor het speciaal onderwijs! Op de website lees je hoe je doelgericht en efficiënt werkt aan gezondheidsthema’s en welke Gezonde School-activiteiten aansluiten.
Deel bericht

Weerbaar tegen desinformatie | Wantrouwen studenten richting docenten en lesmateriaal

26.09.20
Met casussen uit het beroepsveld biedt het project BeeReal inzicht in de problematiek waar de media-, onderwijs-, zorg- en welzijnsmedewerker in het werkveld mee te maken kan krijgen als het gaat om desinformatie. Het bericht Weerbaar tegen desinformatie | Wantrouwen studenten richting docenten en ...
Deel bericht

Lerarenacademie wint Comenius EduMedia Siegel

26.09.20
De Lerarenacademie (online nascholing voor leerkrachten PO) van E-learning Wizard heeft een prestigieuze Comenius Edumedia Siegel 2020 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Duitse genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) en wordt internationaal vooral gezien als een keurmerk voor innovatieve, veelbelovende en betekenisvolle educatieve software en interactieve media.
Deel bericht

Checklist | Wat te doen als bij een leerling of collega op school een besmetting met COVID-19 is vastgesteld?

26.09.20
Als er op een school een besmetting is vastgesteld, is het belangrijk personeelsleden, ouders en leerlingen zo snel mogelijk goed te informeren. De PO-Raad heeft een checklist ontwikkeld met handvatten in geval van een vastgestelde COVID-19-besmetting bij een leerling of collega.
Deel bericht

Amsterdamse kinderen krijgen geen voorrang bij loting middelbare scholen

26.09.20
De plannen om Amsterdamse scholieren voorrang te geven bij de keus voor een middelbare school zijn voorlopig opzij geschoven. Daarover ontstond grote onrust in diverse dorpen in onder meer Waterland, waar kinderen afhankelijk zijn van de scholen in Amsterdam. De vereniging van schoolbesturen in het Amsterdamse voortgezet onderwijs (OSVO) zegt in een persbericht de regiofunctie van de Amsterdamse scholen te onderkennen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)