MuziekopleidersAkkoord: muziekonderwijs voor álle kinderen op álle basisscholen

29.09.20
Op woensdag 7 oktober wordt het MuziekopleidersAkkoord ondertekend. In dit akkoord sluiten de pabo’s en conservatoria een samenwerking voor de lange termijn. Dit is een enorme stap op weg naar muziekonderwijs voor álle kinderen op álle basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied!
Deel bericht

'Waarom zien we eigenlijk alleen mannen en geen vrouwen in geschiedenisboeken?'

29.09.20
Waarom gaat het in de geschiedenisboeken eigenlijk alleen over mannen en niet over vrouwen, vroegen drie klasgenoten een tijd geleden aan leraar Richard Zuiderveld. De docent geschiedenis had geen antwoord op die vraag en besloot in de archieven te duiken. Het resultaat is het kinderboek Powervrouwen, over prominente vrouwen in de geschiedenis, dat vandaag uitkomt.
Deel bericht

Blog | Een natuurtalent

29.09.20
Ik loop door de gang van een middelbare school in het midden van het land. Uit één van de lokalen klinkt gejoel en gelach. Ik kijk door het raam en zie een leraar bij wie het huilen nader staat dan het lachen.  Tassen liggen op tafel, jassen hangen aan de stoelen.
Deel bericht

Studenten in het hoger onderwijs zijn online onderwijs zat

29.09.20
Studenten in het hoger onderwijs waren op voorhand al sceptisch over de vele online colleges die universiteiten en hogere scholen aankondigden. Maar nu, slechts een maand na de opening van het studiejaar, zijn ze het echt zat.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)