Speciaal onderwijs stuurt 18-plussers ten onrechte weg

05.10.20
Leerlingen hebben tot en met hun twintigste recht op speciaal onderwijs, maar in de praktijk moeten leerlingen die niet in staat zijn een diploma te halen, vaak op hun achttiende van school. Na de invoering van het passend onderwijs in 2014 is het aantal 19- en 20-jarigen in het speciaal onderwijs gehalveerd.
Deel bericht

Meeste leerlingen op school, thuisonderwijs vraagt aandacht

05.10.20
Op 20 procent van de basisscholen kwamen afgelopen week alle leerlingen op school. Het merendeel miste gemiddeld 11 leerlingen, zo’n 4 procent van het totaal aantal leerlingen op school. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder 672 schooldirecteuren. Voorzitter Petra van Haren lichtte vanmorgen deze peilingsuitslag toe in het programma Spraakmakers.
Deel bericht

Handreiking ‘Dialoog over de sinterklaasviering’

05.10.20
VOS/ABB heeft een handreiking gemaakt die openbare basisscholen kunnen gebruiken voor een weloverwogen keuze over de vorm van de sinterklaasviering.
Deel bericht

Wereldwijd 58 procent van de meisjes slachtoffer van online intimidatie

05.10.20
Uit het grootschalige internationale onderzoek Free to be Online? van Plan International blijkt dat 58 procent van alle meisjes tussen de 15 en 25 jaar te maken krijgt met online intimidatie. De ervaringen van slachtoffers lopen uiteen van denigrerende opmerkingen tot het dreigen met verkrachting. Plan roept social mediabedrijven op online intimidatie serieus te nemen.
Deel bericht

'Middelbare scholieren zien het dragen van mondkapje als een offer'

05.10.20
Vanaf maandag geldt het dringende advies om op middelbare scholen een mondkapje te dragen. Het advies is bedoeld voor situaties waarin leerlingen en docenten niet altijd 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden, zoals op de gang en in aula's. Hoe is dat voor de leerlingen en docenten?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)