Mondkapjesplicht voor leerlingen op Amsterdamse middelbare scholen

02.10.20
Vanaf maandag moeten alle leerlingen op de middelbare scholen in Amsterdam een mondkapje dragen. Dat laat voorzitter Rob Oudkerk van vereniging van schoolbesturen in het Amsterdamse voortgezet onderwijs (OSVO) weten.
Deel bericht

Minister: meer fysiek onderwijs voor studenten nu ingewikkeld

02.10.20
Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven begrijpt heel goed dat studenten in het hoger onderwijs graag meer fysiek onderwijs willen. Er wordt volgens haar in overleg met instellingen en gemeenten "met man en macht" gezocht naar plekken waar dat kan. "Maar dat is wel even heel ingewikkeld."
Deel bericht

Studenten helpen vo-docenten bij wegwerken leerachterstanden

02.10.20
De Universiteit Utrecht start met een korte cursus voor studenten die gaan helpen bij het wegwerken van leerachterstanden. In oktober gaan zo’n 100 studenten aan de slag bij vier scholen. De studenten zijn geworven door het non-profit platform Studenten Helpen Scholieren en worden ingezet voor vakken die ze zelf studeren.
Deel bericht

Jongeren kunnen meedenken met coronabeleid in speciale app

02.10.20
De coronacrisis heeft veel invloed op jongeren. De Jongeren Denktank Coronacrisis (JDC) lanceert de Opp app voor jongeren en volwassenen tussen 16 en 35 jaar, om te horen wat de gevolgen van de coronacrisis zijn voor jongeren in Nederland. Bovenbouwscholieren kunnen meedenken over onderwijs.
Deel bericht

Meer dan helft leraren wil snotterende kinderen niet op school

02.10.20
Kinderen met een loopneus mogen sinds 2 weken weer naar school. Dat lijkt misschien geen groot probleem, maar leraren maken zich zorgen. Als zij namelijk verkouden worden, zorgt dat voor massale lesuitval. "Dan is de ellende niet te overzien."
Deel bericht

Hoge rekeningen en ‘ijskoude’ klassen

02.10.20
Op het Markland College in Zevenbergen werd al een ventilatiesysteem omgebouwd en kwamen er ‘docenteilanden’ met spatschermen. Nu wordt er gesproken over mondkapjes. Alles om het virus buiten te houden.
Deel bericht

Docent Ton van Haperen: ‘Je wilt als leerkracht beschermd worden, maar Slob doet te weinig’

02.10.20
Hij ziet het om zich heen: collega's raken besmet, leerlingen raken besmet. „En onderwijsminister Arie Slob doet te weinig.” Ton van Haperen, economiedocent op het Rythovius College in Eersel, ziet het helemaal misgaan met de corona-aanpak in het onderwijs. Of beter: het ontbreken daarvan.
Deel bericht

'Verbeteren ventilatie op honderden scholen gaat nog maanden duren'

02.10.20
De vereniging van leveranciers van ventilatie- en filtersystemen (VLA) verwacht niet dat scholen deze winter al zullen zijn voorzien van goede ventilatiesystemen. Ook is het budget, dat door het kabinet wordt uitgetrokken, onvoldoende. Dat zegt VLA-voorzitter Wouter Wijma.
Deel bericht

Steeds meer kinderen wonen in samengesteld gezin

02.10.20
Het aantal kinderen jonger dan 18 jaar dat minstens één stiefouder, stiefbroer of -zus of halfbroer of -zus had, is in twintig jaar toegenomen met bijna 180.000. Dat meldt het Centraal Bureau van de Statistiek.
Deel bericht

Studenten gaan protesteren tegen online onderwijs #wijwillennaarschool

02.10.20
Het nieuwe schooljaar is amper een maand bezig, maar studenten zien de online lessen nu al niet meer zitten. Daarom demonstreren studenten vanmiddag onder de leus 'Wij willen naar school' in Amsterdam en online met #wijwillennaarschool.
Deel bericht

Commentaar | Begrijpend lezen drijft kinderen in de armen van Netflix, Instagram en hun telefoon

02.10.20
De tekst van dit commentaar is voor een op de vier jongeren echt niet te volgen. Dat kan natuurlijk aan de auteur liggen, maar het is helaas een feit dat een kwart van de kinderen aan het eind van de basisschool nog steeds niet goed kan lezen. Dat komt volgens de ­onderwijsinspectie doordat het taalonderwijs tekortschiet.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)