Onderwijs en kinderopvang pleiten samen voor voorrang bij sneltesten

13.10.20
De voorrangsregeling voor onderwijspersoneel bij het testen is nog niet overal goed en is niet beschikbaar voor medewerkers in de kinderopvang en het mbo.
Deel bericht

Nieuw: Leerlingprognoses op Primaironderwijsincijfers.nl

13.10.20
De website primaironderwijsincijfers.nl is geüpdatet. De grafieken zijn niet alleen aangevuld met actuele data, enkele grafieken hebben ook een nieuwe weergave én er is een nieuw onderdeel toegevoegd: leerlingprognoses.
Deel bericht

Routekaart coronamaatregelen: scholen blijven open

13.10.20
Op de Routekaart coronamaatregelen die het kabinet heeft opgesteld, staat dat de scholen voor primair en voortgezet onderwijs in principe openblijven, ook als de situatie ‘zeer ernstig’ is. De routekaart kent vier risiconiveaus, die oplopen van ‘waakzaam’ via ‘zorgelijk...
Deel bericht

Meeste partijen willen compensatie voor leenstelsel-studenten

13.10.20
Bijna alle partijen in de Tweede Kamer vinden dat (oud-)studenten die onder het leenstelsel vallen, extra gecompenseerd moeten worden als er een vorm van basisbeurs terugkomt. Dat blijkt uit een rondgang van NOS op 3. Over de manier waarop, verschillen de meningen nog wel.
Deel bericht

Laat provincie subsidie aanvragen voor verduurzaming schoolgebouw

13.10.20
Scholen kunnen bij de provincie aankloppen om een eenmalige specifieke uitkering aan te vragen die helpt hun gebouwen te verduurzamen. Deze regeling geldt voor schoolbesturen...
Deel bericht

Ventileren tegen corona op school? ‘Het is gewoon niet te doen’

13.10.20
Ook in de Langstraat moeten scholen ventileren tegen corona. Maar wat als je geen automatische luchtverversing hebt? Hoe voorkom je als schoolbestuur dat de kinderen zitten te vernikkelen van de kou? Lukt dat een beetje?
Deel bericht

Qrabbl zet creatieve invallers voor de klas in Helmond

13.10.20
Qrabbl uit Eindhoven levert creatieve invallers voor het basisonderwijs. Stichting Openbare Basisscholen Helmond is een samenwerking met de jonge organisatie aangegaan.
Deel bericht

De langetermijneffecten van plusklassen

13.10.20
Leerlingen met de hoogste Cito-scores halen significant vaker het vwo in zes jaar als ze naar een basisschool met een plusklas zijn gegaan. Voor desbetreffende leerlingen is de kans om onvertraagd het vwo te halen zo’n zes procentpunt groter op een gemiddelde kans van ruim 70 procent voor leerlingen met de hoogste Cito-scores.
Deel bericht

Bijspijkerles populair: ‘Thuis doe ik niks, hier wel’

13.10.20
Meer dan een miljoen kinderen krijgen bijles of begeleiding bij hun huiswerk. Op school, of een van de vele particuliere instituten die Nederland rijk is. ,,Thuis kunnen ze niet helpen of begin ik er steeds niet aan.”
Deel bericht

[EduAd] De Kwink-hoek is gericht op het sociaal-emotioneel leren van kinderen in de onderbouw

13.10.20
De bouwhoek, de huishoek, de letterhoek… Allemaal bekend. Nieuw is de Kwink-hoek! Speciaal gericht op het sociaal-emotioneel leren van kinderen in de onderbouw. Ook geschikt voor scholen die (nog) geen abonnement hebben op Kwink.
Deel bericht

Onderwijsplannen: smeer eindexamens vanwege corona uit over drie maanden en maak lerarenopleiding gratis

13.10.20
Om te zorgen dat de centrale eindexamens op middelbare scholen komend jaar wel door kunnen gaan, moeten de examens worden uitgespreid over de maanden mei en juni en mogelijk ook juli. Volgens regeringspartij D66 moet Onderwijsminister Arie Slob daar nu al alle voorbereidingen voor treffen. In de strijd tegen het lerarentekort wil de PvdA dat de lerarenopleiding gratis wordt.
Deel bericht

‘Jongeren moeten weer goed kunnen lezen als ze van school komen’

13.10.20
Jongeren moeten weer goed kunnen lezen als ze van school komen en docenten hebben meer kennis nodig over hoe ze kinderen met plezier aan het lezen krijgen. Met een leesoffensief slaan onderwijs, bibliotheken en leesorganisaties de handen ineen om laaggeletterdheid terug te dringen.
Deel bericht

Verduurzaming scholen duurt te lang

13.10.20
De verduurzaming van schoolgebouwen gaat te langzaam. In dit tempo duurt het bijna twee keer zo lang als de bedoeling is voor de doelstellingen uit het Klimaatakkoord zijn behaald, stellen de PO-Raad, de VO-raad en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in een rapport.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)