Minister Slob: snel einde aan te grote reserves samenwerkingsverbanden

16.10.20
Samenwerkingsverbanden moeten een plan maken om bovenmatige reserves te besteden aan het realiseren van passend onderwijs voor leerlingen, kondigde minister Arie Slob (Onderwijs) gisteren aan tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van OCW in de Tweede Kamer.
Deel bericht

Blog | Lezen? Een zaak voor alle vakken

16.10.20
“Juf,” vroegen sommige mbo-studenten mij afgelopen jaar, “waarom hebben we Nederlands? U verstaat me toch?” Vakken die gericht waren op hun vakgebied of beroep leken voor hen een grotere waarde te hebben. Dat taal- en leesvaardigheid bijdraagt aan een beter begrip van die vakken...
Deel bericht

Op een derde van de Amsterdamse middelbare scholen heerst corona: 'Spreek elkaar aan op snotteren'

16.10.20
Een derde van de Amsterdamse middelbare scholen heeft te maken met meerdere besmettingen van het coronavirus. Dat zegt hoofd infectieziekten van de GGD Yvonne van Duijnhoven in een interview met AT5. Uit onderzoek van de GGD blijkt dat leraren en leerlingen naar school komen terwijl ze al klachten hebben en daar moeten zij elkaar op aanspreken, vindt Van Duijnhoven.
Deel bericht

‘Pabo’s moeten honderden potentiële leerkrachten extra verwelkomen’

16.10.20
‘Pabo’s doen er goed aan hun capaciteit op te schalen, om de komende jaren honderden potentiële leerkrachten extra te kunnen verwelkomen.’ Dat schrijft Martijn van Leerdam, voorzitter medezeggenschapsraad van de Ichthusschool, in deze lezersbrief.
Deel bericht

Online onderwijs: veel studenten vrezen studievertraging

16.10.20
Honderden mbo'ers verwachten studievertraging op te lopen door de coronacrisis. Dat blijkt uit een onderzoek onder meer dan 1000 mbo-studenten door JOB, de belangenvereniging van mbo-studenten. Net zoals op het hbo en wo vindt maar zo'n 30 procent van het onderwijs op het mbo fysiek plaats.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)