Gezamenlijke verklaring van onderwijsbesturen over moord op Franse docent

27.10.20
Met ontzetting en afschuw hebben de besturen die aangesloten zijn bij Verus, de VO-raad, de PO-Raad, VOS/ABB, VGS, VBS en ISBO kennisgenomen van de onthoofding van de Franse docent en collega Samuel Paty. Zijn inzet voor en zijn geloof in de democratische rechtsstaat heeft hij met de dood moeten bek...
Deel bericht

Kamer stemt voor afschaffen bindend studieadvies

27.10.20
Als het aan de Tweede Kamer ligt, wordt het bindend studieadvies (bsa) na het eerste studiejaar op hbo en universiteit afgeschaft. Een meerderheid steunt het voorstel van GroenLinks om het bindend advies, waardoor studenten mogelijk moeten stoppen met hun studie, te vervangen door een niet-bindend advies. Minister Van Engelshoven moet daarover met de onderwijsinstellingen in gesprek, staat in de motie.
Deel bericht

Je suis professeur

27.10.20
Ook Nederland werd opgeschrikt door de moord op Samuel Paty die Frankrijk schokte. Samuel Paty was leraar geschiedenis aan het Collège de Bois d’Aulne bij Parijs en gaf zijn jaarlijkse lessenserie over burgerschap. Het ging over vrijheid van meningsuiting.
Deel bericht

Kinderen in Gelderland krijgen stripboek over de geschiedenis van hun provincie

27.10.20
Alle basisscholen in Gelderland krijgen een lespakket met daarin een stripboek over de geschiedenis van de provincie. Volgens de makers van het lespakket weten kinderen te weinig over de geschiedenis van hun provincie. Met het stripboek hopen ze daar verandering in te brengen.
Deel bericht

Fitter in de klas na een frisse neus

27.10.20
De #2uurnatuur challenge van IVN Natuureducatie is in volle gang. "Ook scholen en leerkrachten willen graag meer met leerlingen naar buiten, de natuur in en tijd besteden aan natuureducatie. Er zijn steeds meer onderzoeken die aantonen dat buitenonderwijs niet alleen gezond, maar ook belangrijk is voor de ontwikkeling van het kinderbrein", zegt IVN docent Mathijs ter Bork.
Deel bericht

Corona op school, moet de school nu dicht?

27.10.20
Het coronavirus gaat nog steeds rond in Groningen en steekt steeds vaker de kop op op scholen. Maar wanneer moet een school dicht en wanneer blijft een school open? En wanneer moet jouw kind thuisblijven bij een besmette klasgenoot?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)