Gymdocenten worstelen met beoordeling: 'Het is nattevingerwerk'

28.10.20
Een leerling die een 4 krijgt omdat zij een speer niet ver genoeg kan werpen. Een andere leerling die een 10 krijgt omdat hij bij de coopertest de hoogste trap haalt. 77 procent van alle leerlingen op de middelbare school krijgen nog steeds een cijfer voor gym. Maar is het wel goed om leerlingen te toetsen op hoe sportief ze al zijn?
Deel bericht

Als scholen openblijven, daalt aantal coronapatiënten minder snel

28.10.20
Als de scholen opeblijven, neemt het dagelijks aantal opnames van coronapatiënten op de intensice care-afdelingen van de ziekenhuizen minder snel af dan wanneer de scholen dichtgaan. Dat blijkt uit doorrekeningen van het RIVM.
Deel bericht

Miljoenen uit prestatiebox voor innovatie bewegingsonderwijs

28.10.20
De Twee Kamer heeft een motie aangenomen om het huidige budget voor bewegingsonderwijs vanuit de prestatiebox beschikbaar te stellen voor innovatieve plannen op het gebied van bewegingsonderwijs.
Deel bericht

‘Focus op lesgeven, doe al het andere later of online’

28.10.20
Doe op school alleen wat strikt noodzakelijk is, en dat is lesgeven. Doe al het andere - zoals open dagen, vergaderingen, oudergesprekken en vieringen - later of op afstand. Dat adviseren de AOb, CNV Onderwijs, de Federatie van Onderwijsvakorganisaties, LAKS en de VO-raad vandaag in een open brief aan 'iedereen die in het voortgezet onderwijs werkt of leert'.
Deel bericht

Pabo’s moeten zich richten op curriculumherziening

28.10.20
Een meerderheid in de Tweede Kamer is het ermee eens dat de pabo's hun onderwijs alvast moeten afstemmen op de komende curriculumherziening.
Deel bericht

Vo en ho blijven netwerken tijdens digitale werkconferentie

28.10.20
In tijden van corona is een soepele overgang tussen het voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs misschien wel belangrijker dan ooit. In de regio Rotterdam wordt er hard gewerkt aan samenwerking.
Deel bericht

Google doet Zwarte Piet én roetveegpiet in de ban

28.10.20
Google komt met een verbod op advertenties met afbeeldingen van Zwarte Piet. Ook roetveegpiet, die wordt gezien als alternatief voor Zwarte Piet, wordt in de ban gedaan.
Deel bericht

Manon gaat niet naar school om haar vader te beschermen

28.10.20
Terwijl de regering nadenkt over strengere corona-maatregelen, hebben ze bij Manon thuis al maanden hun eigen strenge regels. Voor de veiligheid ontvangen ze thuis geen vrienden en familie en Manon gaat zelfs helemaal niet naar school
Deel bericht

Dit is waarom (urenlang) gamen goed is voor je kind

28.10.20
Urenlang naar een scherm kijken, niet meer naar buiten willen of zelfs een verslaving ontwikkelen. Gamen wordt door veel ouders als iets negatiefs gezien. Maar het hoeft niet slecht te zijn, zegt gedragspsycholoog Geert Verheijen.
Deel bericht

Scholier Mina (15) krijgt nu de helft van de tijd thuis online-les: 'Als het moet, dan moet het'

28.10.20
Schrift, boeken en tablet op de keukentafel, oortjes in en de les kan beginnen. Mina Babovic (15) uit De Meern krijgt sinds gisteren voor de helft online les. In de middag mag ze naar school. Op die manier probeert het Niftarlake College in Maarssen medewerkers en leerlingen de komende weken door de coronacrisis te leiden.
Deel bericht

Regionale scholenmarkt gaat online en open dagen voortgezet onderwijs worden open weken

28.10.20
De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is geen geringe. Spannend voor zowel ouder als leerling. Daarom nemen de scholenmarkt en de open dagen van het voortgezet onderwijs een belangrijke plaats in op de agenda van leerlingen van groep 8.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)