Studenten moeten vanaf 1 februari weer naar school, vindt D66: 'Dit is niet langer vol te houden'

07.12.20
Mbo's, hbo's en universiteiten moeten vanaf 1 februari weer open voor fysiek onderwijs, stelt D66-Kamerlid Jan Paternotte voor. Met maatregelen als mondkapjes en spatschermen moet het dan voor studenten veilig genoeg zijn om hoorcolleges te volgen.
Deel bericht

Scholen gewoon open na kerstvakantie

07.12.20
Rond de feestdagen gaan de scholen zoals elk jaar gewoon twee weken dicht, en niet langer. Het kabinet overwoog om de scholen aansluitend op de kerstvakantie een week langer dicht te houden, maar volgens bronnen in Den Haag wordt daarvan afgezien.
Deel bericht

AOb: Docenten onder druk om cijfers schoolexamens op te hogen

07.12.20
De resultaten van de schoolexamens in het voortgezet onderwijs, die in deze tijd van het jaar plaatsvinden, vallen door corona behoorlijk tegen. Directies zetten docenten nu onder druk om die cijfers op te hogen. “Dit kan absoluut niet”, vindt de AOb.
Deel bericht

Rinda den Besten vertrekt, PO-Raad zoekt nieuwe voorzitter

07.12.20
De PO-Raad is op zoek naar een nieuwe voorzitter van het bestuur. De huidige voorzitter Rinda den Besten vertrekt conform de statuten van de sectororganisatie na twee termijnen van vier jaar. The post Rinda den Besten vertrekt, PO-Raad zoekt nieuwe voorzitter – PO appeared first on VOS/ABB.
Deel bericht

NVWA start met controles rookverbod schoolpleinen

07.12.20
Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) starten na 1 januari 2021 met controles op de naleving van het rookverbod op schoolterreinen. Inspecteurs kijken bij de inspecties of de schoolterreinen rookvrij zijn en of scholen het instellen, aanduiden en handhaven van het rookverbod op een goede manier hebben geregeld.
Deel bericht

Blog | Klassen, ‘leerlingachtervolgsystemen’ en oneerlijke kansen

07.12.20
KomenskyPost vroeg zich naar aanleiding van de eerste aflevering van de tv-serie ‘Klassen’ af of dat gedetailleerde meten heeft bijgedragen aan het afnemen van de kansenongelijkheid of juist van het tegendeel daarvan. 
Deel bericht

Eén weekje digitaal les was nog te overzien, maar ‘les op school blijft het uitgangspunt’

07.12.20
In november stapten 25 middelbare scholen tijdelijk over op afstandsonderwijs vanwege corona. Ook het Pius X-College in het Noord-Brabantse Bladel. Bij sommige vakken blijken gaten te vallen in de kennis van de leerlingen. Is een langere kerstvakantie wel zo’n goed idee?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)