Wegvallen eindtoets vergrootte kansenongelijkheid. Slob: ‘Geef groep 8-leerlingen dit jaar voordeel van de twijfel’

10.12.20
Groep 8-leerlingen kregen vorig jaar gemiddeld een lager schooladvies dan voorgaande jaren, wijzen nieuwe cijfers uit. Het wegvallen van de eindtoets is daar een belangrijke oorzaak van omdat met dat besluit de oorspronkelijke schooladviezen in één klap definitief waren.
Deel bericht

Blog | ‘Klassen’ Verwachtingen

10.12.20
Deze bespreking liet even op zich wachten. Er was simpelweg zo veel te bespreken dat ik niet goed wist waar te beginnen. Bij het begin, dan maar. Verwachtingen, dat is de titel van deze tweede aflevering van Klassen. Niet Dickensiaans ‘Gro...
Deel bericht

‘Ongestoorde kerstvakantie broodnodig om op te laden!’

10.12.20
‘Het is een volstrekte no-go om in of net voor de kerstvakantie, die op 19 december begint, alsnog te besluiten tot verlenging van de kerstvakantie of landelijk opgelegd digitaal onderwijs.’ Dat zegt CNV Onderwijsvoorzitter Daniëlle Woestenberg over mogelijke verzwaring van de coronamaatregelen.
Deel bericht

Koen (7) en Maud (5) mogen ontdekken zonder grenzen

10.12.20
Ze zijn superslim, maar voelen zich vaak onbegrepen: hoogbegaafde kinderen. Het basisonderwijs voor kinderen met een hoog IQ staat in Nederland nog in de kinderschoenen. In de regio Breda ligt dat anders. Daar timmert Markant Onderwijs al tien jaar aan de weg voor deze doelgroep.
Deel bericht

Er komen meer leraren bij, maar personeelstekort blijft groot

10.12.20
Steeds meer mensen melden zich voor de pabo of als zij-instromer in het primair onderwijs. De voorspelde tekorten nemen hierdoor af. Ook in de grote steden waar de nood het hoogst is, is een daling van het personeelstekort zichtbaar. Desondanks blijven de tekorten groot en moet ook de komende jaren ...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)