Bindend studieadvies universiteiten toch versoepeld om corona

14.01.21
De universiteiten gaan toch het bindend studieadvies voor eerstejaars versoepelen. Zij hoeven minder studiepunten te halen om door te stromen naar het tweede jaar, het varieert per opleiding om hoeveel punten het gaat. De Vereniging van Universiteiten VSNU spreekt van "een bandbreedte van 10 tot 15 procent van de studiepunten", dat is het percentage punten dat in mindering kan worden gebracht.
Deel bericht

[EduAd] Gebruik jij Gynzy al voor onderwijs op afstand?

14.01.21
Met de digitale verwerking bied je jouw leerlingen digitale lesstof aan die aansluit bij de reguliere lesmethodes. Ontdek in ons stappenplan hoe je met Gynzy onderwijs op afstand kunt organiseren.
Deel bericht

Advies: overheid moet per geval beoordelen over verplichting negatief testbewijs

14.01.21
De overheid moet per situatie bekijken of het nodig is om mensen pas ergens toe te laten als ze een bewijs van een negatieve coronatest kunnen laten zien. Dat schrijft de Gezondheidsraad in een advies aan het ministerie van Volksgezondheid.
Deel bericht

Schrijvers op de bres voor lokale boekhandels: 'Bestel je boeken daar'

14.01.21
Bekende auteurs komen in actie om de boekhandels te steunen. Onder anderen Simone van der Vlugt, Tommy Wieringa en Paulien Cornelisse doen mee met de campagne 'Steun je boekhandel' van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).
Deel bericht

Cloudwise versterkt directie met nieuwe CEO

14.01.21
Cloudwise, gerenommeerd ICT-dienstverlener in het onderwijs, heeft in Ludo Hertroijs een nieuwe CEO gevonden. Met deze benoeming neemt Cloudwise de volgende stap in haar ontwikkeling naar een succesvolle internationale speler op het gebied van moderne ICT-oplossingen in het onderwijs. Ludo Hertroijs brengt veel kennis met zich mee van de ICT-markt in zowel Nederland alsook internationaal.
Deel bericht

Moeite met thuisonderwijs? Meester Jona schreef een boek met tips

14.01.21
Moeite met thuisonderwijs? Meester Jona schreef een boek met tips De scholen blijven nog twee weken dicht. Een tegenvaller voor veel ouders, die hun baan moeten combineren met het geven van thuisonderwijs. Basisschooldocent Jona Baan schreef hierover een boek en geeft tips.
Deel bericht

Rinda den Besten maakt wissel van PO-Raad naar Jeugdbescherming Brabant

14.01.21
Per 1 april aanstaande  verlaat Rinda den Besten de PO-Raad om de bestuurder te worden van de Jeugdbescherming Brabant en Veilig Thuis Noord-Oost Brabant en Veilig Thuis Brabant Zuid-Oost. Het algemeen bestuur van de PO-Raad heeft de procedure voor haar opvolging inmiddels in gang gezet.
Deel bericht

Minder motivatie bij leerling zonder goede werkplek

14.01.21
27 procent van de Nederlandse leerlingen heeft minder leermotivatie omdat ze thuis geen goede plek hebben om te leren en huiswerk te maken. Dat blijkt uit een onderzoek van de Radboud Docenten Academie en het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Arbeidsmarkt onder 21.955 leerlingen van ruim zeventig scholen.
Deel bericht

[EduAd] Inspiratie voor les op afstand

14.01.21
Ben jij nog op zoek naar inspiratie om op afstand les te geven? De Rolf groep helpt je graag met activiteiten voor thuis, tips voor het lesgeven op afstand en andere ondersteuning bij het afstandsonderwijs!
Deel bericht

50 organisaties in geweer tegen sluiting scholen: 'Zoek alternatieven'

14.01.21
Het kabinet moet alternatieven zoeken voor de sluiting van de scholen. Die oproep doen vijftig organisaties onder aanvoering van Unicef in een verklaring. Ze spreken van "een collectieve vuist tegen de enorme ontwikkelingsrisico's voor kinderen en jongeren".
Deel bericht

OMT vreest dat corona nog zeker tot april huishoudt

14.01.21
Het aantal IC-opnames van coronapati├źnten ligt pas eind maart op een niveau dat versoepeling van de huidige maatregelen mogelijk maakt. Dat staat in het nieuwste advies van het Outbreak Management Team.
Deel bericht

Twee derde van de busreizigers in Friesland is scholier of student en daarom gaan scholen nu meebeslissen over de dienstregeling van Arriva

14.01.21
Friese onderwijsinstellingen gaan jaarlijks meepraten over de busdienstregeling van Arriva en de eventuele toekomstige vervoerder. Onderwijsbestuurder Geert van Lonkhuyzen, van onder meer het Dockinga College in Dokkum, pleitte in een commissievergadering van Provinciale Staten met succes voor invloed van de onderwijssector bij het maken van de dienstregeling van het busvervoer in de provincie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)